Μια περίεργη υπόθεση εξιχνίασαν άνδρες της αστυνομίας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν συνέλαβαν 59χρονο να κόβει τα φρένα σε ηλεκτρικά πατίνια της περιοχής.

Την Τρίτη, η αστυνομία της περιοχής Φορτ Λοντερντέιλ δημοσίευσε βίντεο από κάμερα ασφαλείας με τον 59χρονο... επί τo έργον. Την ίδια ώρα, ο Ράνταλ Γουίλιαμας κολλούσε ένα λευκό αυτοκόλλητο στο σημείο του QR Code, ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να νοικιάσει το ηλεκτρικό πατίνι.

Η αστυνομία υπολογίζει πως περισσότερα από 140 ηλεκτρικά πατίνια υπέστησαν ζημιές από την μανία του 59χρονου στην περιοχή από τον περασμένο Απρίλιο. Οι αστυνομικοί υποπτέυονταν τον Γουίλιαμς, ωστόσο χρειάστηκε να τον παρακολουθήσουν προκειμένου να τον «τσακώσουν» την ώρα του βανδαλισμού.

Έτσι και συνέβη, τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, όταν και είδαν τον 59χρονο να βγαίνει από το σπίτι του. Οι αστυνομικοί τον είδαν με τα μάτια τους να καταστρέφει 7 ηλεκτρικά πατίνια. Κατά τη σύλληψή του, είχε πάνω του δύο κόφτες και ένα κλειδί (εργαλείο).

Σημαντικές ζημιές στα ηλεκτρικά πατίνια

Οι ζημιές από τη δράση του 59χρονου υπολογίζονται στα 1400 δολάρια, καθώς η επισκευή για κάθε ηλεκτρικό πατίνι στοιχίζει περίπου 70δολάρια. Σε αυτή τη ζημία δεν υπολογίζεται και η «χασούρα» από το γεγονός πως όλα τα πατίνια αυτά ακινητοποιήθηκαν.

Ο Ράνταλ Γουίλιαμς δήλωσε στους αστυνομικούς πως ήθελε να περιορίσει τον κίνδυνο να βρεθεί «με το ένα πόδι στον τάφο» όπως είπε χαρακτηριστικά. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβγαινε τις νύχτες και κατέστρεφε τα ηλεκτρικά πατίνια της περιοχής.

Ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 500 δολαρίων. Η εταιρία που διαχειρίζεται τα ηλεκτρικά πατίνια απενεργοποίησε όλα τα οχήματά της στην περιοχή μέχρι νεοτέρας.