Τα χαρτιά του ανοίγει σήμερα ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον από το βήμα του συνεδρίου των Τόρις δίνοντας λεπτομέρειες για το νέο σχέδιο του Brexit που θα προτείνει στις Βρυξέλλες. Την ίδια ώρα, το ψυχόδραμα του Brexit αφήνει το αποτύπωμά στην ψυχική υγεία πολλών Βρετανών.

Σε νοσοκομείο του Νότιγχαμ ένας 40χρονος άνδρας νοσηλεύεται με «ψύχωση του Βrexit», και όπως γράφει η επιθεώρηση British Medical Journal, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου.

Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το καλοκαίρι του 2016 με τους Βρετανούς να ψηφίζουν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε, ο Βρετανός άρχισε να έχει ψευδαισθήσεις, να ακούει φωνές και να νομίζει ότι κάποιος τον κυνηγά για να τον σκοτώσει. Η ψυχική κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε γρήγορα. Ένιωθε έντονα ανησυχία ότι θα ξεσπάσει ρατσιστική βία στους δρόμους της χώρας. Αφού έγινε δεκτός σε ψυχιατρικό τμήμα, δήλωσε ότι αισθάνεται ντροπή που είναι Βρετανός.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η πολιτική κατάσταση στη Bρετανία έχει επηρεάσει σημαντικά την ψυχική υγεία των πολιτών με αποτέλεσμα οι πολίτες να νιώθουν έντονο στρες. Ορισμένα όμως άτομα με εύθραυστη ψυχική υγεία μπορεί να εμφανίσουν ψυχωτικές διαταραχές, όπως αναφέρουν επιστήμονες, σύμφωνα με το CNN.

Την ίδια ώρα, ο Βρετανός πρωθυπουργός σηκώνει τα μανίκια. Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο ένοικος της Ντάουνινγκ Στρητ θέλει να δώσει μία γεύση από το νέο σχέδιο του Brexit στους Συντηρητικούς προτού καταθέσει τις νέες προτάσεις στους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o συντηρητικός πρωθυπουργός έχει μόλις δέκα ημέρες στην διάθεσή του για να τελειοποιήσει το σχέδιο που θα προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους. «Ή αυτό ή τίποτα» φέρεται να έχει πει σε συνεργάτες του ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ο εκκεντρικός πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι αποφασισμένος πώς εάν οι Ευρωπαίοι απορρίψουν και το νέο σχέδιο για το Brexit, τότε η χώρα θα αποχωρήσει από την Ε.Ε την 31η Οκτωβρίου.