Με αρκετό κόσμο και την συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο κέντρο της Πάτρας η συγκέντρωση των εργαζομένων, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. 

Η συγκέντρωση έγινε απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, με τα σωματεία, τις οργανώσεις, τους συλλόγους και τους φορείς να αναρτούν τα δικά τους πανό, στέλνοντας μήνυμα στους κεντρικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης ότι δεν θα αφήσουν το νομοσχέδιο για το εργασιακό να περάσει. 

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στις ομιλίες που συνόδεψαν την συγκέντρωση το νέο νομοσχέδιο για το εργασιακό είναι αβάντα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που έφτασε να το χειροκροτήσει και να το αποδεχθεί.

Αλλάζει όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις σχέσεις εργαζόμενων και εργοδοτών, δίνει το "πράσινο" φως στις απολύσεις και στην κατάργηση των αποζημιώσεων και αναγκάζει τους υπαλλήλους να αποδεχθούν την επιπλέον εργασία πέρα από το οχτάωρο, χωρίς κανείς να τους εξασφαλίζει τις υπερωρίες. 

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Πάτρας, με τους δρόμους να μένουν κλειστεί από το ύψος της Κολοκοτρώνη έως και την Γούναρη. Η αστυνομία παρακολούθησε με διακριτικότητα την κινητοποίηση για την αποφυγή επεισοδίων. 

Δείτε φωτογραφίες του patrasevents.gr.