Με αφορμή τα πρόσφατα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στις Καμάρες Αχαΐας και το Ζευγωλατιό Κορινθίας, με θύματα αθώους συμπολίτες μας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους είναι αμείλικτα.

Είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας που στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, οι παρενέργειες του οποίου είναι εφιαλτικές για την ελληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, κατά τους δύο πρώτους μήνες του 2017 μετρήσαμε 101 νεκρούς και πάνω από 1.600 τραυματίες. Από το 2012 έως το 2017 είχαμε περισσότερους από 4.000 νεκρούς σε τροχαία, σε κάθε έναν από τους οποίους αντιστοιχούν τέσσερα άτομα με μόνιμη αναπηρία.

Η Ελλάδα, έχει δυστυχώς το υψηλότερο ποσοστό θανάτων σε τροχαία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 12,2 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους. Κάθε χρόνο, 255 άτομα κάτω των 24 ετών χάνουν τη ζωή τους στη χώρα μας εξαιτίας τροχαίων δυστυχημάτων.

Με βάση τους αριθμούς και τα επίσημα στοιχεία, γίνεται κατανοητό, ότι πρέπει επιτέλους να πάψει αυτό το θλιβερό φαινόμενο και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός.

Τα περιθώρια βελτίωσης της οδικής ασφάλειας είναι τεράστια και η προσπάθεια που οφείλουμε να καταβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να είναι αποφασιστική και εργώδης.

Πρέπει να εστιάσουμε στην πρόληψη καταπολεμώντας στη ρίζα τους τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, να γίνει συνείδηση σε όλους τους οδηγούς ότι η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε δίνοντας οι ίδιοι, πρώτοι απ’ όλους, το καλό οδικό παράδειγμα, μέσω της υπεύθυνης στάσης, της πιστής τήρησης των κανόνων ασφαλείας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».