Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας, καλωσορίζει τον κύριο Πέτρο Μήτσου στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, εκτιμώντας τη σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία, το ήθος και τη συνολική του προσωπικότητα  και εύχεται η συνεργασία αυτή να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τη διάδοση, διάσωση και προβολή της επτανησιακής κουλτούρας και του πολιτισμού σε κάθε μορφή και έκφανσή τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Πέτρος Μήτσου γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 21/9/1991. Από πολύ μικρή ηλικία η ενασχόληση του με τη μουσική και τον ελληνικό παραδοσιακό χορό ήταν έκδηλη καθώς ξεκινά τα πρώτα μαθήματα θεωρίας και πράξης στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας, σπουδάζει τα βαρύτονα μουσικά όργανα (τρομπόνι-ευφώνιο) και συμμετέχει σε πολιτιστικά σωματεία του τόπου. Οι μουσικές και χορευτικές του επιρροές γύρω από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το χορό ξεκινούν από νωρίς καθώς το οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα ο πατέρας του αποτελεί επί σειρά ετών χοροδιδάσκαλος και καθηγητής βυζαντινής μουσικής.

Ταυτόχρονα φοιτά στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας όπου και διακρίνεται στα έγχορδα μουσικά όργανα (μαντολίνο-πρώτο πανελλαδικό βραβείο) και στη Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας (σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα) ενώ ενισχύει τη τοπική κουλτούρα και παράδοση του νησιού σε όλες της τις εκφάνσεις(χορωδίες, μαντολινάτες, τραγούδι-χορό-μουσικά όργανα). Σε ηλικία 17 ετών λαμβάνει το πτυχίο αρμονίας και πτυχίο οργάνου στο τρομπόνι με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ(9,5), ενώ η ενασχόληση του με την ελληνική παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική συνεχίζεται αμείωτα με συμμετοχή του σε ποικίλους πολιτιστικούς φορείς του νησιού και στη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων. Έτσι βρισκόμενος στην Αθήνα για προπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μελετά τα παραδοσιακά πνευστά όργανα (γκάιντα, τσαμπούνα, ασκομαντούρα, αγγείον, καβάλι, ζουρνά) δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους τόσο εντός Ελλάδος αλλά και εκτός.

Παράλληλα αποτελεί μέλος ποικίλων χορευτικών ομάδων-σωματείων (χορευτική ομάδα παραστάσεων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών, Ένωση Ποντίων Σουρμένων, Σύλλογος Κρητών Αργυρούπολης, Νέα Χορωδία Λευκάδας…)όπου και γαλουχείται στο εύρος του ελληνικού παραδοσιακού χορού και της μουσικής. Έχοντας  ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Τμήμα Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο "Εθνομουσικολογία και Πολιτισμική Ανθρωπολογία" καθώς και την παρακολούθηση ποικίλων σεμιναρίων γύρω από την κινησιολογία, ελληνική λαογραφία και ανθρωπολογία του χορού διδάσκει σε πλείστους πολιτιστικούς συλλόγους των Αθηνών παραδοσιακό χορό και μουσική επί σειρά ετών(Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης, Ενωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας, Λύκειον των Ελληνίδων Λιβαδειάς).Επιπροσθέτως πραγματοποιεί έρευνα και συστηματικές μελέτες για τη διάδοση και καταγραφή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και των χορών με κύριο πεδίο εξειδίκευσης και έρευνας τα Επτάνησα και τη Στερεά Ελλάδα(έρευνα πεδίου σε Επτάνησα-Λευκάδα-Αγρίνιο Αιτωλ/νιας). Όλα αυτά τα χρόνια έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς και χοροδιδασκάλους εντός και εκτός Ελλάδας ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στο Ηρώδειο , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης, Unesko, Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ Λευκάδας και σε παγκόσμια διεθνή φεστιβάλ. Αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της νέας γενιάς ερευνητών- χοροδιδασκάλων, μουσικών- καλλιτεχνών της ελληνικής μας παράδοσης και εργάζεται με σεβασμό και μεράκι για αυτή.

Σήμερα διδάσκει μαθητές που επιθυμούν να γνωρίσουν τα παραδοσιακά πνευστά και έγχορδα μουσικά όργανα, το τετραφωνο τραγούδι, τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Τέλος διατελεί έως σήμερα καλλιτεχνικός διευθυντής-μαέστρος της μικτής τετράφωνη χορωδίας και της μαντολινάτας του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης καθώς και των μουσικών συνόλων( παιδική χορωδία, συμφωνική μαντολινάτα, μουσικό σύνολο κανταδόρων).
Κεντρική σκέψη του είναι ότι η αγάπη για τη τέχνη, τη δημιουργία, την ελληνική μας παράδοση αποτελεί το εφαλτήριο για να γνωρίσουμε καλύτερα τις ρίζες μας και  κατ’ επέκταση τον ίδιο μας τον εαυτό. Με σεβασμό στα βιώματα μας πρέπει εμείς οι ίδιοι να προχωρήσουμε μπροστά την διαρκώς εξελισσόμενη και πολυποίκιλη-πλούσια παράδοση του τόπου μας. Ο χορός και η μουσική είναι κέφι, μεράκι, άσκηση, πολιτισμός, είναι τρόπος ζωής!

Ο ίδιος σημειώνει «Από φέτος έχω τη μεγάλη χαρά να αναλαμβάνω τη καλλιτεχνική διεύθυνση των τμημάτων και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος!! Μια συνεργασία που τιμά εμένα προσωπικά καθώς και το νησί μου, την όμορφη Λευκάδα! Ευχαριστώ θερμά το Δ.Σ καθώς και τα μέλη της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδος για την αγάπη και τη στήριξη τους στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι να δώσω το καλύτερο εαυτό μου για τη διατήρηση, διάδοση και εξέλιξη της επτανησιακής κουλτούρας και παράδοσης»!