Σφοδρή επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ και άλλων ηγετών του πλανήτη εξαπέλυσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο κατηγορώντας τους ότι τζογάρουν το μέλλον του πλανήτη αρνούμενοι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Μιλώντας στο φεστιβάλ “Global Citizen” στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης ο Ντι Κάπριο, που κάνει εκστρατεία κατά της κλιματικής αλλαγής, έστρεψε τα πυρά του στον Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ προ διετίας από τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.


Leonardo DiCaprio calls out Donald Trump for climate change denial l Secrets stars

«Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους για τις οποίες πανηγυρίσαμε τότε [δηλαδή το 2017», είπε επευφημούμενος. Και συνέχισε: «Τζογάρουν με το μέλλον μας και οι ηγέτες μας, αυτοί τους οποίους εμπιστευόμαστε να μας προστατεύουν και να δίνουν το παράδειγμα, είτε αποτυγχάνουν να σταματήσουν αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές είτε, σε ορισμένες περιπτώσεις, αρνούνται ακόμα και τα επιστημονικά στοιχεία γι’ αυτή την κλιματική καταστροφή».

Μήνυμα Ντι Κάπριο στον Τραμπ: «Χρόνος για άρνηση της πραγματικότητας δεν υπάρχει πια»

Ο Ντι Κάπριο, που είχε επικρίνει και προ διετίας τον Τραμπ κατηγορώντας τον πως «αδιαφορεί για τα γεγονότα, τις αλήθειες και την μοντέρνα επιστήμη», ανέβασε κι άλλο τους τόνους: «Εκτός και ζείτε σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα, χρόνος για άρνηση δεν υπάρχει πια. Ο μόνος τρόπος να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν πλανήτη ικανό να συντηρήσει τη ζωή, όπως την ξέρουμε, είναι με ένα μέλλον χωρίς εξάρτηση από υδρογονάνθρακες». Παράλληλα ο Ντι Κάπριο έπλεξε το εγκώμιο της νεαρής Σουηδής ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ για την παθιασμένη ομιλία της την περασμένη εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το Κλίμα και έστρεψε τα πυρά του κατά του Τραμπ και άλλων που πρόσβαλαν την 16χρονη. Η περιβαλλοντική οργάνωση Earth Alliance του Ντι Κάπριο δημιούργησε πρόσφατα ένα ταμείο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία των τροπικών δασών του Αμαζονίου από τις πυρκαγιές.