Ανάστατοι είναι οι εργαζόμενοι του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας τόσο στον δήμο της Πάτρας, όσο και σε άλλους φορείς της περιοχής που εργάζονται. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις που έχει ο ΟΑΕΔ με τον φορέα τους, τους βγάζει και πάλι στο γκισέ της ανεργίας, ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο εργασίας στα πόστα που είχαν προσληφθεί. Το πρόγραμμα τους ήταν οχτάμηνο αρχικά, όμως, στη συνέχεια λόγω των εκλογών που έγιναν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και κεντρικής ηγεσίας, είχε πάρει παράταση. 

Το γεγονός αυτό τους είχε δώσει ελπίδες ότι το πρόγραμμα τους θα ανανεωθεί εκ νέου και ήλπιζαν ότι θα βγάλουν όλη την χρονιά στις θέσεις τους, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από αυτούς είχαν δώσει σημαντική βοήθεια στους φορείς που εργάζονταν, φορείς που ειδικά στην περίπτωση των δήμων είχαν ανάγκη από έμψυχο δυναμικό. 

Οι εργαζόμενοι σκοπεύουν να έχουν συναντήσεις με τους υπεύθυνους φορείς που εργάζονταν, ενώ ήδη στην Πάτρα έχουν εξασφαλίσει τη στήριξη του Κώστα Πελετίδη και της δημοτικής αρχής στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Από την πλευρά της η κυβέρνηση δια μέσω των στελεχών της στα αρμόδια υπουργεία έχει τονίσει ότι το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας πρόκειται να βγει στον αέρα άμεσα.