Ποιος είπε πως το καλοκαίρι τελείωσε;

Μπορεί να τελείωσε για μας, όχι όμως για τους τουρίστες που έρχονται στην Δυτική Ελλάδα και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου του Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας, θα εξακολουθήσουν να έρχονται μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη. 

"Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει για μας" τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο patrasevents.gr. "Οι πτήσεις συνεχίζουν να καταφτάνουν και αυτή την περίοδο και με βάση το πρόγραμμα που έχουμε θα συνεχίζουν να φτάνουν στην Δυτική Ελλάδα και μέσα στον επόμενο μήνα".

Μάλιστα οι πτήσεις αυτές που έρχονται από διάφορα μέρη της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης δεν έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες και είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με το καλοκαίρι.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των τουριστών που προέρχονται κυρίως από την ανατολική Ευρώπη τους αρέσει να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα του φθινοπωρινούς μήνες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, κάτι που βλέπουμε άλλωστε και στην Πάτρα με τους ξένους που επισκέπτονται τα σημεία αναφοράς της πόλης. 


"Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φετινό. Το είχαμε ζήσει και τα περασμένα χρόνια, με τους τουρίστες να καταφτάνουν στο αεροδρόμιο του Αράξου έως και στα τέλη Οκτωβρίου.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στην Δυτική Ελλάδα υπάρχει μία παράταση της τουριστικής περιόδου και αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα αφού το αεροδρόμιο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη". 

Το θετικό και αυτό που έπαιξε κομβικό ρόλο στο πώς κύλησε η φετινή τουριστική περίοδος που φτάνει στο τέλος της για το αεροδρόμιο του Αράξου, ήταν η γρήγορη και άμεση αποκατάσταση των σημαντικών ζημιών που προκάλεσε η φωτιά στα τέλη του Αυγούστου.

"Μέσα σε μία εβδομάδα περίπου καταφέραμε να λειτουργήσουμε και πάλι και έτσι ελαχιστοποιήσαμε τη ζημιά που έγινε στην τουριστική κίνηση. Άλλωστε, οι 30 πτήσεις που χάσαμε εκείνες τις μέρες καλύφτηκαν από τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Αθήνας. Οπότε πιστεύουμε ότι στο τέλος δεν θα επηρεάσει το συνολικό ταμείο της φετινής τουριστικής περιόδου".