Αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος είναι οι κάτοικοι της Εγλυκάδας, του Ριγανόκαμπου και γενικότερα της ανατολικής Πάτρας, στα συνεχόμενα κρούσματα παραβατικότητας που γίνονται την περιοχή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας, δρώντας ανεξάρτητα από τους συλλόγους και την επιτροπή που έχει οριστεί για το ζήτημα κινούνται στην κατεύθυνση να συγκεντρώσουν υπογραφές, ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για την εκκένωση του καταυλισμού του Ριγανόκαμπου, τουλάχιστον εκείνου του κομματιού που ουσιαστικά έχει στηθεί παράνομα, χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά και τις αντίστοιχες άδειες. 

Είναι γνωστό εξάλλου ότι αν εξαιρέσεις τρεις με τέσσερις οικογένειες που ζουν μόνιμα στον καταυλισμό οι υπόλοιπες παράγκες και κατασκευές είναι αυθαίρετες, ένα φαινόμενο που έχει κορυφωθεί ακόμα περισσότερο τους τελευταίους μήνες, με τις νέες παράγκες που εμφανίστηκαν σαν μανιτάρια από τα μέσα του περασμένου καλοκαιριού. 

Την κατεύθυνση για τον δρόμο που φέρονται ότι έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν οι κάτοικοι της Εγλυκάδας τους την έδωσε το αντίστοιχο παράδειγμα στην περιοχή του Περαία στην Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι εκεί, με παρέμβαση του εισαγγελέα, κατάφεραν και πέτυχαν την εκκένωση του καταυλισμού, έχοντας όμως και την στήριξη του δήμου Θερμαϊκού. 

Μετά την επιχείρηση εκκένωσης από τα 208 έμειναν μόλις πέντε παραπήγματα στον καταυλισμό αφού τα υπόλοιπα ήταν παράνομα και ο χώρος καθαρίστηκε. Οι κάτοικοι της Εγλυκάδας που κινούν αυτή την πρωτοβουλία μελετούν κατά πόσα τα δύο παραδείγματα έχουν σχέση μεταξύ τους, όμως, είναι σίγουρο ότι έχουν αποφασίσει να δράσουν, από τη στιγμή που βλέπουν ότι έχει γίνει μέχρι τώρα δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. 


Άλλωστε, είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα σημαντικό μέρος των κατοίκων της ανατολικής Πάτρας και ιδιαίτερα της Εγλυκάδας που μιλούν για ατονία και μη διάθεση των συλλόγων και φορέων που έχουν οριστεί για το πάρσιμο δραστικών αποφάσεων, κάτι που σε συνεργασία με την αντίστοιχη στάση που έχουν δείξει και οι υπόλοιποι φορείς (κατηγορούν Δήμο, Πανεπιστήμιο κτλ), έχει μετατρέψει το θέμα σε διαχρονικό. 

Αυτό που ζητούν είναι η άμεση εκκένωση του καταυλισμού και στο αίτημα τους αυτό θα συμπεριλάβουν όλες τα στοιχεία των αντίστοιχων επιτροπών υγείας που έχουν δείξει ότι ο συγκεκριμένος καταυλισμός είναι ο χειρότερος της επικράτειας από πλευράς συνθηκών διαβίωσης και πέρα από ένα "κάστρο" παραβατικότητας, αποτελεί και μία ζωντανή εστία μόλυνσης για τη δημόσια υγεία. 

Εξάλλου, τα τελευταία περιστατικά που έγιναν ήρθαν για να ξεχειλίσουν το ποτήρι της αγανάκτησης για τους κατοίκους. Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος τις προάλλες δέχτηκε στο μαγαζί του επίθεση με πέτρες από ανήλικους Ρομά, πετώντας του και ένα ξυραφάκι μηχανής, ενώ την Κυριακή σε δρόμο της περιοχής της Εγλυκάδας μια μητέρα μαζί είδε τρεις άνδρες Ρομά να προσπαθούν να μπουν μέσα στο σπίτι της, την ώρα που αυτή ήταν μέσα μαζί με το ανήλικο παιδί της. 

(Η μέσα φωτο είναι από τον καταυλισμό του Περαία μετά την εκκένωση).