Ανασύνταξη είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα να προχωρά στην ανανέωση των οργάνων και των επιτροπών του, σκοπεύοντας να προχωρήσει σε νέες εγγραφές, έχοντας ήδη σχηματίσει το πλαίσιο του χαρακτήρα και της κατεύθυνσης που θα έχει. 

Η ανασύνταξη αυτή ξεκινά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πάτρα και την Αχαΐα, σε ένα τόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει μεγάλα ποσοστά και μία σημαντική δύναμη, όπως φάνηκε στις περασμένες εκλογές, παρά την καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην υπόλοιπη επικράτεια.

Η έναρξη των νέων εγγραφών από την Πάτρα και το νομό έρχεται για να αναδείξει, με συμβολικό και ουσιαστικό τρόπο, την σημασία που δίνει το κόμμα της Αριστεράς, σε αυτή την περιοχή. Μπροστάρης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, που άλλωστε έχει κρατήσει την έδρα του στην Αχαΐα και είναι βουλευτής του νομού. 

Σκοπός της ανασύνταξης του κόμματος είναι σε τοπικό επίπεδο οι νέες εγγραφές να φτάσουν τις 6.500 μόνο στην Πάτρα και στην Αχαΐα,  με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν αρκετά υψηλά τον πήχη, με δεδομένο ότι το εγχείρημα αυτό θα είναι αρκετά δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο.

Ένας από τους βασικούς στόχους της ανασύνταξης αυτής είναι να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανώσεις του να εισέλθουν και πάλι δυναμικά στις τάξεις της νεολαίας και των φοιτητών, κάτι που είχε κατακτήσει τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση, προτού γίνει κυβέρνηση. 

Η πρεμιέρα της εκστρατείας αυτής που θα ξεκινήσει από την Πάτρα θα πραγματοποιηθεί με την κάθοδο του Αλέξη Τσίπρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Στην πλαίσιο της παρουσίας  του στην Πάτρα αναμένεται να γίνει και μία ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και μία μίνι περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε μέρη της περιφέρειας του νομού. 

Να αναφέρουμε ότι οι εγγραφές στο κόμμα θα γίνονται τόσο ηλεκτρονικά από την ειδική πλατφόρμα που αναμένεται να βγει στον "αέρα" όταν ξεκινήσει η καμπάνια, αλλά από γειτονιά, σε γειτονιά, πόλη σε πόλη, όπως είπε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος, δίνοντας το σύνθημα για το εκ νέου άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.