Από την Κίνα στο Τορόντο του Καναδά βρέθηκε η Πατρινή χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, Γεωργία Νικολοπούλου, συνεχίζοντας τις συμμετοχές της σε διεθνείς διαγωνισμούς και κερδίζοντας εμπειρίες, αλλά και γνώσεις. 

Η Γεωργία Νικολοπούλου, μετά την συμμετοχή της σε διεθνή διαγωνισμό χορού στην Κίνα πήρε μέρος στο Genée International Ballet Competition 2019 που έγινε στο Τορόντο του Καναδά. 

Λόγω της καλής της βαθμολογίας όπου πήρε άριστα στο τελευταίο της πτυχίο της RAD, κατάφερε και πήρε το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε αυτόν τον διαγωνισμό, όπου έγινε δεκτή με υποτροφία. 

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς στον κόσμο στο είδους του, με κύρος και παγκόσμιο βεληνεκές στο κλασικό μπαλέτο. Η υποτροφία που κέρδισε η Πατρινή μπαλαρίνα δόθηκε σε μόλις 13 άτομα σε όλο τον κόσμο. 

Η νεαρή χορεύτρια προχώρησε έως τους semifinalists του διαγωνισμού, από όπου πέρασαν 10 άτομα στον τελικό από τα καλύτερα σχολεία του κόσμου. Η Γεωργία Νικολοπούλου δεν κατάφερε να είναι μέσα σε αυτά τα δέκα άτομα που προκρίθηκαν στον τελικό, ωστόσο και μόνο η συμμετοχή της, αλλά και η παρουσία της σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, της έδωσε δύναμη και πολλές εμπειρίες για τη συνέχεια. 


"Κάναμε μία εβδομάδα μαθήματα, πρόβες και coaching από πολύ καλούς καθηγητές στο Canada's Νational Ballet School και πολλά ακόμα που είμαι σίγουρη ότι θα με βοηθήσουν για τη συνέχεια και στην πορεία που έχω ξεκινήσει" τονίζει η ίδια μιλώντας στο patrasevents.gr.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Πατρινή χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου ήταν η μόνη από την Ελλάδα που εκπροσώπησε την χώρα μας. Δείτε φωτογραφίες που παραχώρησε στο patrasevents.gr.