Ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί, οι δράσεις για την «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, που διοργανώνονται μετά από πρωτοβουλία της μητέρας του κας Γλυκερίας Λύτρα.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στηρίζει την εκδήλωση «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, με τη συμμετοχή Αξιωματικών της Τροχαίας σε ομιλίες και διαλέξεις σε μαθητές, αλλά και αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για την διευκόλυνση της πορείας στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, μέχρι το σημείο που έχασε την ζωή του.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, από την Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, Αστυνόμο Β΄ Νικολίτσα Τσεκούρα σε μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου.

Κατά την εκδήλωση δωρίσθηκαν στους μαθητές, έπειτα από κλήρωση, δώδεκα (12) κράνη ποδηλάτου, που χορηγήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία IDEAL BIKES Νίκος Μανιατόπουλος.

Κατά την εκδήλωση παρέστησαν και παρέδωσαν τα κράνη στους μαθητές η μητέρα του Γεώργιου Νταγιούκλα, κα Γλυκερία Λύτρα, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Δημήτριος Νούσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γεν. Περ. Αστ. Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας Αστυνόμος Β Νικολίτσα Τσεκούρα, η Διευθύντρια του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κα Διονυσία Σμυρνή, ο Υποδιευθυντής κ. Απόστολος Τζανάτος και δάσκαλοι του ίδιου σχολείου.

Επιπλέον, σήμερα στις 18:00, στην Πλατεία Γεωργίου, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων:

- θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, ανοιχτή προς το κοινό, με βασικό ομιλητή τον Ταξίαρχο ε.α. Γεώργιο Πανταζόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διοικητής Υπηρεσιών Τροχαίας και θα αναπτύξει ομιλία με αντικείμενο « Οδική Ασφάλεια- Ειδική Αναφορά σε τροχαία ατυχήματα της περιοχής μας και χρήση κράνους».
Θα παραστούν και θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμούς σύλλογοι μοτοσικλετιστών της Αχαΐας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και η χορωδία του 6ου Γυμνασίου Πατρών.
- Στο τέλος θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το σημείο που ο Γεώργιος Νταγιούκλας έχασε την ζωή του.