"Παπούτσι από τον τόπο" του έκανε δώρο ο Γιώργος Παπανδρέου, πηγαίνοντας στο σπίτι της Ντόρας Μπακογιάννη στο τραπέζι που παραχώρησε η τελευταία σε όλους τους βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. 

Τα τραπέζι έγινε στο σπίτι της οικοδέσποινας στη Γλυφάδα και τα πιάτα ήταν όλα μαγειρεμένα από τα χέρια της Ντόρας που για όσους δεν γνωρίζουν τυγχάνει να είναι αρκετά καλή μαγείρισσα. 

Οι προσκεκλημένοι της πήγαν ως δώρα τα συνηθισμένα. Γλυκά, τάρτες, πάστες και διάφορα άλλα. Το δώρο του Γιώργου Παπανδρέου όμως είχε ένα νόημα. Της πήγε κρασιά από την Αχαΐα, διαφημίζοντας επί της ουσίας την περιοχή μας και το νομό στον οποίο κατέβηκε βουλευτής. Η Ντόρα, πάντως, απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων για το τραπέζι που τους παραχώρησε. 

Η αδελφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με όλα όσα έφτιαξε με τα χεράκια της (από γιουβέτσι μελιτζάνες με συνταγές της Κρήτης έως και παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού) δέχτηκε θετικά σχόλια για τη μαγειρική της και έδειξε ότι μια θέση στο MasterChef, την έχει εξασφαλισμένη. 

Όσο για τον Αχαιό πρώην πρωθυπουργό; Σύμφωνα με τα όσα μάθαμε ήταν απολαυστικός στη συζήτηση και έφυγε από το σπίτι της Ντόρας τελευταίος, αργά το βράδυ, δείχνοντας ότι πέρα από την αγάπη για τον νομό καταγωγής του, είναι διαβασμένος για τα ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.