Χαμός από τον κόσμο και τη βουή έγινε και τις δύο βραδιές του Σαββατοκύριακου στον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων. 

Οι ψησταριές, οι μπυραρίες, οι πιτσαρίες και τα εστιατόρια γέμισαν από θαμώνες και τραπέζι για να κάτσει κάποιος δεν μπορούσε να βρει πουθενά, καθώς χρειαζόταν να περιμένει για ώρες μέχρι να αδειάσει κάποιο. 

Το σκηνικό αυτό επικράτησε σε όλα τα μαγαζιά εστίασης του πεζοδρόμου με τις νεραντζιές και έκανε αίσθηση ακόμα και στους ίδιους τους επαγγελματίες του κλάδου. Όμως δεν ήταν μόνο η Τριών Ναυάρχων που ήταν γεμάτη.

Χαμός γινόταν και στα μαγαζιά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και της Παντανάσσης, ενώ και στην Ηφαίστου επικρατούσε το αδιαχώρητο, με όλα τα τραπέζια να είναι γεμάτα από νωρίς μέχρι αργά, από φοιτητές.

Είναι οι τελευταίες μέρες της θερινής περιόδου που διανύουμε, με τους Πατρινούς να σπεύδουν να απολαύσουν λίγο ακόμα αυτές τις όμορφες βραδιές στις πλατείες και στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Ρόλο βέβαια σε όλο αυτό, έπαιξε και η καταβολή των συντάξεων, των μισθών και των επιδομάτων. 

Το επόμενο διάστημα μπαίνουμε σιγά - σιγά στην χειμερινή περίοδο. Τέρμα τα τραπεζάκια έξω, τέρμα οι μπυρίτσες και οι ποικιλίες, τα κεφάλια μέσα ή μάλλον καλύτερα η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μας περνάει λίγο - λίγο στους εσωτερικούς χώρους που ήδη έχουν ανοίξει.

Πάντως αν θέλουμε να βγάλουμε ένα πρόχειρο γενικό συμπέρασμα για την εστίαση τους καλοκαιρινούς μήνες ή τη θερινή περίοδο, πρέπει να ήταν από τα καλύτερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών από πλευράς κίνησης και τζίρου τουλάχιστον. Γιατί οι υποχρεώσεις τρέχουν και η φορολογία παραμένει υψηλή σε όλα.