Ένα υπέροχο όσο και ρομαντικό έθιμο αναβίωσαν στα νερά του Πατραϊκού τα μέλη του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας η "Φανερωμένη". 

Τα μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν τη "Βαρκαρόλα Αγάπης", τραγουδώντας μαζί με το σχήμα "Οι κανταδόροι της Santa Maura" που τους συνόδεψε με αγαπημένες καντάδες. 

Η αναβίωση του εθίμου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών Πατρινών και φυσικά ακόμα περισσότερων Επτανησίων που ζουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ένα έθιμο που προέρχεται απευθείας από τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Λευκάδας και γενικότερα των Επτανήσων, αναβιώνοντας τις παραδόσεις της γενέθλιας γης και δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της παντοτινής θύμησης του γενέθλιου τόπου. 

Ο τόπος που μεγαλώνουμε μας ακολουθεί παντού και οι Λευκαδίτες έχουν μέσα στην καρδιά τους το νησί τους, έχοντας το κάνει ένα με την ψυχή τους. Αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση σε πολλούς ήταν η παρουσία αρκετών νέων ανθρώπων που ντυμένοι με παραδοσιακό τρόπο, όπως απαιτούσε το τελετουργικό της αναβίωσης, έδειξαν την αγάπη που έχουν για την παράδοση του πολιτισμού τους. 

Η Πάτρα, άλλωστε, είναι συνδεδεμένη με τον Επτανήσιο Πολιτισμό και την Λευκάδα και η "Βαρκάδα της Αγάπης" ανταποκρίθηκε στον στόχο της. «Ένας ύμνος στη θάλασσα που την γεμίζει χρώματα φως και μουσική με τη συμμετοχή των μουσικών, των τραγουδιστάδων της αγάπης και των ψαράδων».

Συντελεστές της εκδήλωσης ήταν ο Captain Μάντζαρης Βησσαρίων με το όμορφο ψαροκάικό του, οι κανταδόροι της Santa Maura με μαέστρο την κ. Αψόμωτου Δήμητρα και το μουσικό σχήμα του συλλόγου με την υψίφωνο, Γιόλα Γασπαρινάτου!

Δείτε φωτογραφίες που έχουν ανέβει από την σελίδα του συλλόγου στο facebook: