Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Πύργου και του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα για την Πατρών - Πύργου, εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή για τη νότια χάραξη του αυτοκινητοδρόμου. Αναλυτικά αναφέρει:

"Αγαπητέ Δήμαρχε

Ως γνωστόν είσαι διακεκριμένο πολιτικό στέλεχος του συστήματος εξουσίας. Με Βουλευτιλίκι στο παρελθόν, πολλά αξιώματα με διορισμό, προσήλωση απόλυτη σε αυτούς που εκάστοτε σε διόριζαν. Τώρα όμως είσαι Δήμαρχος και δεν δικαιολογείται η αμνησία!

Αλήθεια, δείξε μας πόσες φορές διαμαρτυρήθηκες για τον τρόπο που κατασκευαζόταν η «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ», που για μια εξαετία ήταν ένα απέραντο χωράφι με διόδια! Δεν περνούσες από εκεί; Μήπως διαμαρτυρήθηκες όταν το 2013 η Κυβέρνηση σου απάλλαξε τους κατασκευαστές από το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα;

Που ήταν τότε η ευαισθησία σου; Ήταν φίλος σου ο Υπουργός και έκανες γαργάρα την ματαίωση του δρόμου;

Τώρα κατηγορείς τους Αχαιούς, ότι τάχα αυτοί φταίνε; Τι άλλο θα ψάξεις για να αθωώσεις το σύστημα εξουσίας που σε εξέθρεψε και πιστά το υπηρετείς; Ξέρεις τι λέει ο κόσμος για τους αιφνίδια ανανήψαντες;

Κύριε Μπαλαούρα,

Δεν ωφελούν ανέξοδες νουθεσίες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια! Γνωρίζετε ότι ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, το 2015, θεώρησε εύλογο και ορθό το αίτημα της Νότιας Χάραξης και έδωσε εντολή να συνταχθεί μελέτη. Αρνήθηκε έκτοτε να μας συναντήσει και να την παρουσιάσει. Είναι προφανές, ότι «την έπεσε» στους παραχωρησιούχους που θέλουν διόδια στα Καμίνια. Μήπως το ίδιο πάθατε και εσείς;

 Δεν δικαιολογείται να θυμάστε την εκβιασθείσα ή εκβιαστική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να αγνοείτε τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας. Που ζητούν την Νότια Χάραξη και είναι αυτοί που έχουν βαρύνουσα γνώμη.

Προς πληροφόρηση των Ηλείων συμπολιτών μας:

Το αίτημα για την Νότια Χάραξη χρονολογείται εδώ και δέκα πέντε χρόνια. Η κατασκευή όλων των νέων αυτοκινητοδρόμων, οφείλει, από επιστημονική, οικονομική, περιβαλλοντική άποψη, πάντοτε να οδεύει σε νέα χάραξη. Οφείλουμε να προσθέτουμε σε ότι κληρονομήσαμε, όχι να αφαιρούμε και να καταστρέφουμε!

Η γνώμη 300000 κατοίκων της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας σας ενδιαφέρει; Έχει βαρύτητα; Ή θέλετε τους Αχαιούς να συμβάλουν στην καταστροφή τους και να σας πληρώσουν το κόστος κατασκευής και λειτουργίας του δρόμου; Γνωρίζετε, ότι το 65% του όλου κυκλοφοριακού φόρτου της Πατρών Πύργου, είναι η κίνηση από Πάτρα προς την Δυτική Αχαΐα; Τα διόδια στο ύψος των Καμινίων είναι διαχρονικά το εμπόδιο στην Νοτιότερη χάραξη ενός τμήματος 13 μόλις χιλιομέτρων.

Όχι αγαπητοί μας φίλοι.

Το αίτημα μας είναι και ορθό και κυρίως είναι δίκαιο! Όπως νέα χάραξη υπάρχει σε όλο το μήκος από Κάτω Αχαΐα μέχρι Πύργο, σε όλο το μήκος εντός του Νομού σας, έτσι πρέπει να γίνει και στα πρώτα 13 του χιλιόμετρα.

Από ανοησίες και κοροϊδία χορτάσαμε. Από τα κόμματα εξουσίας, τα συμφέροντα στα οποία είναι προσδεδεμένα, τα στελέχη τους που ποτέ δεν ανέλαβαν καμιά ευθύνη και τώρα κουνάνε το δάχτυλο όπου βρουν".