Μία εβδομάδα μετά το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, έρχεται αμέσως το επόμενο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League.

Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο βαθμούς κόντρα στον Αρη στην Τούμπα, ενώ η ΑΕΚ μετρά ένα μήνα μόνο με νίκες με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της. Οπότε με τη διαφορά μόλις ένα βαθμό υπέρ του νταμπλούχου, το αποψινό ντέρμπι έχει τεράστια βαθμολογική σημασία. Στο ΟΑΚΑ μάλιστα αναμένονται περίπου 40.000 φίλοι της ΑΕΚ.

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν υπολογίζει στον Σιμόες, ενώ επέστρεψε ο Ολιβέιρα. Στην 11αδα αναμένεται να ξεκινήσει ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στόπερ οι Βράνιες-Τσιγκρίνσκι-Μπακάκης, στα άκρα οι Παουλίνιο και Λόπες, στον άξονα ο Γαλανόπουλος με τον Κρίστιτσιτς, ο Μάνταλος σε θέση δεκαριού και στην επίθεση οι Λιβάια-Ολιβέιρα σε σύστημα 3-5-2. Μεγάλη είναι η πιθανότητα να δούμε τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, με τους Βαρέλα και Ίνγκασον δίδυμο στα στόπερ και τον Γιαννούλη στα αριστερά της άμυνας. Όσον αφορά το δεξί άκρο, ο Φερέιρα βρίσκεται σε δίλημμα για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Ροντρίγκο ή θα βάλει εκεί τον Κρέσπο. Ο Μπίσεσβαρ αναμένεται να καλύψει τη θέση του Πέλκα, ενώ οι Λημνιός και Ζαμπά θα βρίσκονται στα άκρα της επίθεσης, με τον Στοχ να διεκδικεί και εκείνος θέση στην ενδεκάδα. Μίσιτς-Εσίτι αναμένονται να είναι στον άξονα, ενώ φορ πιθανότατα θα είναι ο Ακπομ.