Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο τετράγωνο κάτω από τα Ψηλαλώνια και δεξιά της Τριών Ναυάρχων, στις οδούς Κουμανιώτη και Μπενιζέλου Ρούφου, στην Πάτρα. 

Αιτία για την αναστάτωση τους αυτή είναι οι νέοι ένοικοι που έχουν έρθει τους τελευταίους μήνες και ζουν σε διαμερίσματα υπόγεια (στην πλειοψηφία τους) της περιοχής. Οι νέοι ένοικοι είναι Ρομά στην καταγωγή. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής οι νέοι γείτονες επιδίδονται σε πράξεις παραβατικότητας, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι κάποιοι από αυτούς κάνουν χρήση ναρκωτικών αφού έχουν θεαθεί στις εισόδους των πολυκατοικιών που διαμένουν σε κακή κατάσταση. 

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι τωρινό, ούτε μεμονωμένο αφού έχει πάρει διαστάσεις φαινομένου και σε αυτή την περιοχή που ήταν κάποτε από τις "αριστοκρατικές" της Πάτρας. 

Η έλλειψη ζήτησης στα δεκάδες διαμερίσματα που είχαν μείνει ανοίκιαστα κατά την περίοδο της κρίσης έριξε τις τιμές των ενοικίων και ορισμένοι ιδιοκτήτες που συνήθως διαμένουν μακριά από τα σπίτια που νοικιάζουν, βρήκαν ενοικιαστές σε οικογένειες Ρομά που παίρνουν διάφορα επιδόματα από την πολιτεία. 

Ειδικότερα, η Μπενιζέλου Ρούφου έχει αρκετούς Ρομά πλέον και θυμίζει τη συνοικία της Αγίας Τριάδας. Οι νέοι γείτονες βέβαια έχουν κάνει την εμφάνιση τους και σε άλλους δρόμους της περιοχής, όπως στην Καποδιστρίου, στην Κοραή, στην Παναχαϊκού, στην Ιεροθέου κτλ.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μεταξύ του Σκαγιοπουλείου και των Υψηλών Αλωνίων μιλούν για υποβάθμιση της περιοχής τους και αναφέρουν συνεχώς καινούργια κρούσματα παραβατικότητας από τους νέους γείτονες.