Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την τραγωδία που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το 2ο Λύκειο Αμαλιάδας. Η 15χρονη Μαρία - Ελένη (Μαριλένα) Γιάνναρου από τα Σαβάλια, "έφυγε" στα χέρια της δίδυμης αδελφής της λίγα λεπτά μετά την έξοδό της από το σχολείο τους.

Η φυσιολογική ζωή που περίμενε με λαχτάρα να ζήσει μετά την επέμβαση που είχε κάνει πριν λίγες ημέρες στην καρδιά της για την τοποθέτηση απινιδωτή - λόγω της συγγενούς μυοκαρδιοπάθειας που έπασχε, “έσβησε” τόσο απρόοπτα, παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών - σύμφωνα με τους γονείς της, ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ωστόσο οι καθηγητές και το σχολείο, είχαν ενημερωθεί από την οικογένειά της, ώστε να αντιδράσουν ανάλογα σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά το τελευταίο κουδούνι στο σχολείο και ενώ οι μαθητές και οι μαθήτριες, άφηναν πίσω τους τις σχολικές τάξεις για το Σαββατοκύριακο.Η 15χρονη είχε διανύσει λίγα μέτρα από το σχολείο όταν λιποθύμησε μπροστά στους συμμαθητές της, στα χέρια της δίδυμης αδερφής της που ήταν μαζί της. Η αδερφή της άρχισε να καλεί σε βοήθεια, μια γυναίκα με αυτοκίνητο σταμάτησε και μετέφερε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας τις δύο κοπέλες, όπου και οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Όμως τίποτα δεν φαινόταν ικανό να γυρίσει πίσω τη 15χρονη μαθήτρια.

Εκεί έφτασαν και οι γονείς που διαμένουν στα Σαβάλια, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτή την εξέλιξη μετά την επέμβαση που είχε υποβληθεί. Να πιστέψουν ότι έχασαν το κοριτσάκι τους τόσο πρόωρα, παρά τη φροντίδα και την αγάπη που του είχαν προσφέρει.

Η Μαριλένα μετά το σχολείο είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί γιατρό για να αφαιρέσει τα ράμματα από την επέμβαση. Δεν πρόλαβε όμως... όπως δεν πρόλαβε τη ζωή που ονειρευόταν μετά την επέμβαση. Η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί αναμένεται να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της 15χρονης Μαριλένας.

πηγή:ilialive.gr.