Την καρδιά του Ολυμπισμού, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο της ΕΘΝ.Ο.Α (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) κο.Αλικάκο Γιώργιο, επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κωστής Παλαμάς» καθηγητής, Δρ. Μαλλιάς Θεόδωρος και ο Πρόεδρος της «Ακαδημίας των Σπόρ» Δεβελέγκας Χρήστος με τον Τεχνικό σύμβουλο, Παπαγιανόπουλο Ιωάννη.

Σε μια ιδιαίτερα φιλική και αθλητική ατμόσφαιρα ο κος Μαλλιάς ανέπτυξε το σημαντικό έργο που επιτελείται σε Παγκόσμιο επίπεδο με κύριο στόχο την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού Ύμνου του Κωστή Παλαμά ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, ένα γεγονός που θα προβάλει  καθοριστικά στην αναβίωση των Αρχαιοελληνικών ιδεών και θα καθιερώσει την Πάτρα και κατ’ επέκταση την Δυτική Ελλάδα ως Διεθνή Πόλη του Ολυμπιακού ύμνου με τα αντίστοιχα οφέλη  της ανάπτυξης και αύξηση της επισκεψιμότητας  στην περιοχή.   

Τονίσθηκε επίσης η αναγκαιότητα της ουσιαστικής συμβολής της ΕΟΕ για την επίτευξη του στόχου αυτού ώστε οι αξίες και αρχές  του «εύ Αγωνίζεσθαι» και της «Ευγενούς  Άμιλλας» να καλλιεργηθούν και να προβληθούν στις Νεολαίες όλου του κόσμου καθώς και στους Διεθνείς Αθλητικούς Οργανισμούς. 

Ο Σύλλογος «Κωστής Παλαμάς» στα πλαίσια ευαισθητοποίησης του  στόχου αυτού, ανέφερε στον κο. Αλικάκο Γ, και την Ολυμπιακή Επιτροπή,  ότι διατίθεται να προσφέρει το γνωστό επετειακό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και βασικό κριτήριο ανάδειξης του Ολυμπιακού Ύμνου από την UNESCO, στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων αποστολών στους Ολυμπιακούς Αγώνες « Τόκιο 2020»  

Το λεύκωμα  με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» αναβιώνει τα Ολυμπιακά ιδεώδη και  προβάλει την συμβολή των Διαχρονικών και Παγκοσμίων συμβόλων του Ολυμπισμού, την Λαμπαδηδρομία και τον Ολυμπιακό Ύμνο που ανακρούεται στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,  για την καλλιέργεια και ανάπτυξη της Ολυμπιακής Παιδείας. 

Το μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α  κος Αλικάκος Γ. ιδιαίτερα συγκινημένος και θαυμάζοντας το έργο που έχει επιτελεσθεί μας διαβεβαίωσε ότι η ΕΟΕ θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο για την υλοποίηση του στόχου αυτού.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο και τον Τεχνικό σύμβουλο της Ακαδημίας των Σπόρ για την επιμέλεια και υλοποίηση της σημαντικής αυτής συνάντησης.