Πέγκυ Τρικαλιώτη μίλησε για το ανθρωποφαγικό κομμάτι και μίλησε έξω από τα δόντια.

Η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην τάση να γράφονται και να λέγονται πράγματα αυστηρά και εκείνη δεν δίστασε να τοποθετηθεί επί του θέματος παραθέτοντας την άποψή της. Ακόμη, μίλησε για το έργο «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» στο οποίο θα τη δούμε.

Το απάντησες το ερώτημα του έργου; Μπο­ρεί ο καλός να επιβιώσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένων

Μόνος του, όχι. Κατέληξα ότι ένας άνθρωπος καλός, αλλά αβοήθητος θα καταποντιστεί ολοκληρωτικά. Την καλοσύνη πρέπει να την έχουμε στο κεφάλι μας και να την εμφυσήσουμε στα παιδιά μας, ώστε να δημιουργη­θεί σταδιακά μια ομάδα από καλούς ανθρώ­πους. Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει το πράγ­μα, για τα παιδιά και τα δισέγγονα μας. Γιατί η δική μας γενιά είναι χαμένη.

Θεωρείς ότι, βασικά, δεν ήμασταν καλοί άνθρωποι;

Το θέμα δεν είναι πώς ξεκινάς αλλά οι συν­θήκες που βρίσκεις. Αν είναι ανθρωποφαγικές θα βγει το ανθρωποφαγικό σου κομμά­τι. Γιατί όλοι μέσα μας έχουμε τις σκιές μας, τα μαύρα μας κομμάτια, τον άνθρωπο που φθονεί και επιτίθεται.

Τον συναντάμε συχνά τελευταία στα social media;

Εκεί βοηθάει και η ανωνυμία. Το βλέπεις όχι μόνο στο facebook ή στο instagram, αλλά και κάτω από ένα ειδησεογραφικό κομμάτι. Οι άνθρωποι γράφουν αδιανόητα "πράγμα­τα, τρομακτικά! Νομίζω ότι μέσα από τα ά­σχημα σχόλια αναδύεται το θέμα που έχεις με τη μάνα, τη γυναίκα ή τον άντρα σου, η έλλειψη χρημάτων ή ότι δεν έκανες καλό σεξ το προηγούμενο βράδυ. Πώς είναι στο θέ­ατρο, που ανεβαίνεις και παίζεις έναν ρόλο, βγάζοντας θυμό, λύπη και όλα σου τα συ­ναισθήματα; Ε, και τα social αυτό είναι, μια μεγάλη σκηνή, όπου βγαίνεις και παίζεις έ­ναν ρόλο. Χωρίς το άλλοθι της τέχνης όμως.

Πώς κάνεις τη στροφή από τη Σεν Τε στον Σουί Τα;

Αυτή ήταν μεγάλη πρόκληση, γιατί, ως γνω­στόν, δεν διαθέτω καθόλου ανδρικά χαράκτηριστικά! Ομως οι ήρωες του Μπρεχτ εί­ναι «τύποι» και έτσι τους προσέγγισα κι εγώ: σαν φόρμες. Ούτε η Σεν Τε μου μοιάζει, δεν είναι η Πέγκυ σε γλυκούλα εκδοχή. Χρειάστη­κε να την «πλάσω», την έκανα ένα κοριτσάκι πολύ αγνό. Ετσι πλησίασα και το κακό αγό­ρι. Η στροφή μέσα μου γίνεται πανεύκολα, το θέμα ήταν να το περάσω και προς τα έξω.

Εχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να είχες κι εσύ έναν άλλον εαυ­τό, σαν. ασπίδα;

Νομίζω ότι όλοι μας έχουμε έναν δεύτερο εαυτό. Αλλος εαυ­τός μας κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι και συνομιλεί με εμάς τους ίδιους και τους πολύ αγαπημένους μας και άλλον βγάζουμε στην κοινωνική μας ζωή. Με τον ερχομό των μεσών κοινωνι­κής δικτύωσης μάλιστα, θεωρώ ότι υπάρχει και τρίτος εαυ­τός! Με αυτόν ειδικά, το 90% των ανθρώπων έχει τεράστια διαφορά, ένα χάσμα που στο μέλλον θα διευρυνθεί τρομερά.

Πηγή: Real