Ομάδα που θα προσπαθήσει να κάνει καλή προπόνηση ώστε να εκμεταλλευτεί την συνθήκη του ενός αγώνα την εβδομάδα και θα δίνει το 100%, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων», μιλώντας στη Nova στο περιθώριο της Media Day της Euroleague, επεσήμανε πως οι δυσκολίες διάκρισης είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και χαρακτήρισε ως μεγάλο στόχο την πρόκριση στα play offs.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στη Nova, για:

-τη νέα Εuroleague:

«Η φετινή διοργάνωση θα είναι πολλή δυνατή, όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί. Υπάρχουν ακόμα περισσότερα και πιο δυνατά σύνολα. Όπως όλοι ξέρουμε, θα έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και επιβάλλεται να το εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο. Να κάνουμε καλύτερη προπόνηση, να ξεκουραζόμαστε και να δίνουμε το 100%».

-το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται πίστωση χρόνου:

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε κάνει ακόμα προπόνηση όλοι μαζί. Έχουμε μπροστά μας εφτά μέρες μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι και πρέπει να δουλέψουμε ακόμα καλύτερα. Δεν ξέρω πόσος χρόνος χρειάζεται, αλλά σίγουρα θέλει δουλειά».

- το αν τους πήγαν πίσω οι εθνικές ομάδες:

«Υπάρχουν πολλά συν και πλην. Η χρονιά είναι μεγάλη. Γενικά μαζί με την προετοιμασία και τα φιλικά, βγαίνουν πάνω από 100 παιχνίδια. Σίγουρα όταν στις ΗΠΑ οι ομάδες τελειώνουν από τον Μάρτιο/Απρίλιο και κάθε παίκτης έχει έξι μήνες να δουλέψει, στην Ευρώπη δεν γίνεται. Από την άλλη η Εθνική πρέπει να υπάρχει, γιατί ενώνει τον κόσμο και το μπάσκετ είναι εθνικό σπορ. Κάθε φορά που παίζω στην Εθνική νιώθω περήφανος και εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου».

-τους στόχους της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία με άλλες χρονιές. Το εύκολο είναι να λες ότι κοιτάμε το καλύτερο, τη νίκη και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Είμαστε όμως μία νέα ομάδα, με τις απαιτήσεις να έχουν αυξηθεί. Καλύτερα να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αν μπούμε στην 8αδα θα είναι ένας ικανοποιητικός στόχος».

-το κλίμα στον Ολυμπιακό:

«Το κλίμα πάντα ήταν μία χαρά, ειδικά όταν μπαίναμε στο γήπεδο. Τα πραγματικά προβλήματα είναι άλλα. Δεν υπήρχε πρόβλημα που σου έπαιρνε την συγκέντρωση. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, αλλά ο στόχος είναι να δώσουμε το 100% και να ξέρουμε όταν γυρνάμε σπίτι ότι το κάναμε».