Ο 16χρονος που αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του πριν λίγες ημέρες στην Πάτρα, εξαιτίας του bullying που δεχόταν, μίλησε για το προσωπικό του δράμα και έστειλε μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτόν.

Ο νεαρός, μιλώντας στο Open, ανέφερε πως ένοιωσε πως «εξευτελιζόταν η αξιοπρέπεια» του και ήθελε να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, πριν το αντιληφθεί έγκαιρα η μητέρα του και τον σταματήσει. «Ένιωσα ότι έχασα την αξιοπρέπειά μου. Ντροπιάστηκα εκείνη τη στιγμή πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ μεγάλο λάθος αυτό που έκανα και θέλω να πω σε όλα τα παιδιά να μην το κάνουν αυτό... Όσο και να πιέζονται, δεν είναι λύση», είπε ο 16χρονος για την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε.

Οι προσβολές στη μητέρα του που τον πλήγωσαν

Αυτό που ήταν το δυσκολότερο σημείο που δεν μπορούσε να ξεπεράσει, ήταν οι προσβολές προς την μητέρα του, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στα σόσιαλ.

«Την προηγούμενη Πέμπτη κάναμε πλάκα μεταξύ μας. Εκεί που αστειευόμασταν, ο Φάνης γύρισε κι αποκάλεσε τη μητέρα μου "ζώο". Εγώ δεν έκανα τίποτα εκείνη τη στιγμή. Όχι γιατί φοβήθηκα, ούτε επειδή δεν σεβάστηκα τη λέξη "μητέρα", αλλά γιατί θέλησα να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να δώσω τόπο στην οργή», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το μεσημέρι πάλι, φεύγοντας από το σχολείο, χωρίς να του δώσω σημασία καθώς μιλούσα με συμμαθητή μας, γύρισε πάλι και μου έριξε μπουνιά κι έφυγε τρέχοντας. Έχασα την ψυχραιμία μου γιατί πόνεσα και τον έβρισα. Αναλαμβάνω την ευθύνη και ξέρω πως ήταν λάθος να τον βρίσω, αλλά είμαι άνθρωπος».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Η στιγμή που ο 16χρονος λύγισε και αποφάσισε να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν ο συμμαθητής του, του έστειλε μια προσβλητική φωτογραφία για τον ίδιο και την μητέρα του.

«Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Σάββατο το βράδυ όταν άνοιξα το κινητό μου και μπήκα στο instagram και είδα αυτή τη φωτογραφία που έστειλε ο Φάνης. Και ρωτάω όλους εσάς, άντρες και γυναίκες, αν αυτή η φωτογραφία αναφερόταν στη δική σας τη μητέρα και σε εσάς, τι θα κάνατε;», έγραψε και σχολίασε στο δελτίο του Open: «Ο λόγος που έγραψα αυτό το μήνυμα προς τα παιδιά ήταν γιατί ήθελα να δείξω ότι δεν φοβάμαι κάτι, κάποιον ή ότι δεν έχω τη δύναμη να υπερασπίσω τον εαυτό μου και να ζητήσω και συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσα».

Όσοι έχουν υποστεί bullying πρέπει να μιλήσουν

Ο νεαρός, μέσω του δελτίου του OPEN, παρότρυνε όσα παιδιά έχουν υποστεί το ίδιο μαρτύριο με αυτόν, να μιλήσουν και να μην φοβούνται γι’ αυτό. «Παιδιά που έχουν υποστεί bullying να μιλήσουν. Να το πουν στην οικογένειά τους, εάν δεν έχουν κάποιο άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον, να απευθυνθούν στους καθηγητές του σχολείου τους, στην αστυνομία, κάπου για να τους βοηθήσουν», ήταν το σχόλιό του.