Το φιλάνθρωπο πρόσωπό του έδειξε ο Βυζαντινός Χορός του Καθηγητού Θεολόγου και Λαμπαδαρίου του νέου Ι. Ναού του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου Σπύρου Σκιαδαρέση την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο 35μελής χορός, που αποτελείται από ιεροψάλτες, σπουδαστές και φίλους της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής, συγκέντρωσε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα και χρήματα, προκειμένου να δοθούν σε χειμαζόμενη οικογένεια χωριού της Δυτικής Αχαΐας, της οποίας το σπίτι κάηκε ολοσχερώς, με τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν κυριολεκτικά τα πάντα. Μια οικογένεια με τρία παιδιά που βρέθηκε στο δρόμο χωρίς τίποτα!

Στο κάλεσμα του Ιερέα και του Προέδρου του χωριού ανταποκρίθηκε άμεσα ο Βυζαντινός Χορός που διευθύνει ο κ. Σκιαδαρέσης, συγκεντρώνοντας τα παραπάνω και προσφέροντάς τα το περασμένο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, όταν αντιπροσωπία του Χορού με τον Χοράρχη επισκέφθηκαν την οικογένεια στο χωριό.

«Η αγάπη που ψάλλουμε πρέπει να γίνεται πράξη!». Αυτό είπαν εν ενί στόματι και μιά καρδία στον εφημέριο και τον Πρόεδρο τα μέλη του Χορού που βρέθηκαν εκεί, ελπίζοντας τέτοιες πράξεις να βρουν μιμητές ακόμα περισσότερους από αυτούς που μέχρι τώρα ευαισθητοποιήθηκαν!