Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού από την Πάτρα προς την Κάτω Αχαΐα;

Όχι ακριβώς. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι σχεδόν όλα έτοιμα για τη λειτουργία ενός έργου που ήταν να ξεκινήσει από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, όμως τα δρομολόγια μάλλον αργούν ακόμα. 

Κρίνοντας τουλάχιστον από τη στάση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που από κοινού εδώ και μήνες συνεχίζουν να κρατούν σιγή ιχθύος για το θέμα, μη βγάζοντας ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Τα δρομολόγια της επέκτασης του Προαστιακού πάνω στην γραμμή που ανακαινίσθηκε τους περασμένους μήνες ήταν να ξεκινήσουν από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Έτσι έλεγαν τουλάχιστον οι δεσμεύσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και των τότε στελεχών του υπουργείου. Για την ακρίβεια από τις αρχές του Ιουλίου. Το θέμα πήρε παράταση και οι πληροφορίες έλεγαν ότι τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις αρχές Οκτωβρίου με Νοεμβρίου. Όμως ούτε και αυτό φαίνεται ότι θα γίνει. Οι κάτοικοι περιμένουν και οι φορείς δεν έχουν καμία ενημέρωση μέχρι τώρα. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής καμία κίνηση για την πρόσληψη ελεγκτών, ενώ ακόμα είναι άγνωστο αν τελικά οι νέοι μηχανοδηγοί θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και μετά. Παράλληλα, δεν έχει γίνει κάτι με τις πέντε αφύλακτες διαβάσεις στην Παραλία Πατρών. 

Ωστόσο, τα προβλήματα, μάλλον, δεν είναι μόνο αυτά. Θέμα υπάρχει και με τον αριθμό των βαγονιών, τα οποία ίσα που επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της επέκτασης της γραμμής, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση του επιβατικού κοινού, κάτι που είναι αρκετά πιθανό, θα δημιουργηθεί πρόβλημα. 

Θα χρειάζονται, δηλαδή και επιπλέον βαγόνια, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν είναι καθόλου σίγουρα αν θα βρεθούν. Σε γενικές γραμμές το θέμα της λειτουργίας της επέκτασης του Προαστιακού θα καθυστερήσει και άλλο. Δεν αποκλείεται μάλιστα εξελίξεις πάνω στο ζήτημα να έχουμε από τη νέα θερινή σεζόν, από τον Απρίλη και μετά. 

Κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας που όλο ακούν το τρένο να έρχεται, αλλά δεν το βλέπουν, θα πρέπει να περιμένουν και άλλο. Πώς λέμε πάει μακριά η βαλίτσα"; Στην υπόθεση του Προαστιακού πάει μακριά το... βαγόνι. Μόνο που στην Κάτω Αχαΐα δεν φτάνει.