Τουλάχιστον 26 ηλικιωμένους είχε εξαπατήσει τους τελευταίους έξι μήνες ένας 30χρονος με τους συνεργούς του καταφέροντας να συγκεντρώσει περισσότερα από 141.590 ευρώ.

Πεδίο δράσης του 30χρονου, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν η Ραφήνα αλλά και άλλες περιοχές της Αττικής.

Οι αστυνομικοί πέρασαν τις χειροπέδες στον 30χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε προσπαθήσει να εξαπατήσει ηλικιωμένο στο Μαρούσι, σε πάρκινγκ καταστήματος στις Αχαρνές με τον απατεώνα, μάλιστα, να προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη.

Ο 30χρονος είχε κρατήσει για τον εαυτό του τον αρχηγικό ρόλο στη σπείρα χρησιμοποιώντας τους συνεργούς του κατά βάση ως τσιλιαδόρους.

Βασικός στόχος του απατεώνα ήταν γυναίκες τις οποίες προσέγγιζε είτε έξω από τα σπίτια τους είτε στο δρόμο αφού προηγουμένως είχαν συλλέξει πληροφορίες για αυτές ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Το κόλπο του 30χρονου ήταν να παριστάνει τον λογιστή και να λέει στα υποψήφια θύματά του ότι δικαιούνται επιστροφής μεγάλων χρηματικών ποσών από την Εφορία, με την προϋπόθεση να τους καταβάλουν άμεσα χρηματικό ποσό για την πληρωμή υποτιθέμενων παραβόλων.

Ειδικά, δε, όταν εντόπιζε θύμα στον δρόμο ο 30χρονος και οι συνεργοί του φρόντιζαν να τον μεταφέρουν στο σπίτι του με αυτοκίνητο για να τους δώσει τα χρήματα ή τα κοσμήματα που του είχαν ζητήσει.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν ήταν το γεγονός ότι στα θύματα εμφανιζόταν πάντα ο 30χρονος, ο οποίος μεριμνούσε για το άψογο της εμφάνισής του, διέθετε ευφράδεια λόγου και μιλούσε ακατάπαυστα, προκειμένου το υποψήφιο θύμα να μην μπορεί να επεξεργασθεί τις πληροφορίες και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά του.