Με αφορμή την ομόφωνη στάση όλων των παρατάξεων στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» Νίκος Νικολόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συνηθίζουμε να θεωρούμε την αρχή ως το ήμισυ του παντός και βρήκε εφαρμογή η συγκεκριμένη πεποίθηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου σύσσωμη η Αντιπολίτευση εμφανίστηκε συμπαγής, ώριμη και υπεύθυνη. Κατήγαγε δε, μία πρώτη  «νίκη» στην ψηφοφορία για τον Οργανισμό του Καρναβαλιού, που φανερώνει τον ουσιαστικό ρόλο και την ισχύ της πραγματικής πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού , που αθροίζεται  το 60% των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Ειλικρινά χαίρομαι για την συντεταγμένη στάση μας και εκφράζω την βεβαιότητα ότι τούτη η δημοτική περίοδος δεν θα μοιάζει με την προηγούμενη, που ήταν εντελώς άτονη και έδωσε την δυνατότητα στην Δημοτική Αρχή,  που είναι προσκολλημένη στις αγκυλώσεις της, να φέρει την Πάτρα, εν ου παικτοίς πολλά χρόνια πίσω.

Ως αντιπολίτευση φρονώ ότι έχουμε το χρέος και την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην ίδια ρότα για να υπηρετήσουμε τα ουσιώδη και πραγματικά συμφέροντα του συνόλου της Πατραϊκής κοινωνίας»