Με τον πιο απλό τρόπο αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται πολλά προκειμένου ένα συνηθισμένο προαύλιο σχολείου να μπορεί να μετατραπεί σε ένα θαυμάσιο περιβάλλον τόσο για τους μικρούς μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς.

Στο 35ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είχαν μια καταπληκτική ιδέα. Αποφάσισαν να πάρουν χρώματα και βάζοντας τη φαντασία τους να το κάνουν πράξη.

Ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, ο Δήμος Τρικκαίων, ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων με αρχηγό την Μαριάνθη Χαρίση, οι μαθητές και οι δάσκαλοι συνεργάστηκαν για μια αυλή γεμάτη με χρωματιστά παιχνίδια και παιδιά γεμάτα χαμόγελα.


Σε χρόνο – ρεκόρ στη θέση της γκρίζας σχολικής αυλής εμφανίστηκαν αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών, το χρώμα κυριαρχεί παντού και πλέον τα μαθητές απολαμβάνουν να παίζουν στο προαύλιο!

Με την όμορφη αυτή πρωτοβουλία οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου έχουν την ευκαιρία να γυμναστούν, να ψυχαγωγηθούν, να καλλιεργήσουν την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την ευγενή άμιλλα και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους αλλά και τους άλλους, συμμετέχοντας σε μια σειρά επιδαπέδιων παιχνιδιών στον αύλειο χώρο του σχολείου.