Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού, για τη μίσθωση ακινήτου, στο οποίο θα στεγαστεί το Δημοτικό Ωδείο Πατρών, για όσο διάστημα απαιτηθεί, προκειμένου να  ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Αράτου, το οποίο αποτελεί και τη φυσική του έδρα.

Η απόφαση αυτή, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς η αναγκαστική μεταφορά,  σε διάφορα κτίρια, των μαθημάτων και του συνόλου των δράσεων του Ωδείου, ως αποτέλεσμα της ελλιπούς συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν από το 1986. 

Μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμοί μίσθωσης του νέου ακινήτου τα μαθήματα και οι δράσεις θα φιλοξενούνται προσωρινά στο 7ο Δημοτικό Σχολείο (Βλατερό), στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής στην οδό Αγίου Διονυσίου 12-16. Τα μαθήματα πιάνου θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα σεμιναρίων του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (Κορύλλων2).