Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Κάστρο, Παντάνασσα, Αχάια Κλάους, Ψηλαλώνια, πλατεία Αγίου Γεωργίου και τόσα ακόμα μέρη της Πάτρας, εμφανίζονται στο "Λόγω Τιμής", στη σειρά που αγάπησαν οι Πατρινοί και όχι μόνο και που αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για την ιστορία της τηλεόρασης. 

Η πρεμιέρα του νέου κύκλου επεισοδίων της σειράς στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μετά από 23 σχεδόν χρόνια, αποτέλεσε την αφορμή για να ξυπνήσουν συναισθήματα νοσταλγίας και αναμνήσεων σε όλους τους Πατρινούς που είχαν ζήσει από κοντά τα γυρίσματα που γίνονταν τότε και παρακολουθούσαν με ανυπομονησία το κάθε επεισόδιο που προβάλλονταν στο κανάλι του Mega που δεν υπάρχει πια. 

Οι λήψεις και οι εικόνες από όλες αυτές της περιοχές της Πάτρας, αλλά και τα στέκια της αχαϊκής πρωτεύουσας που προβάλλονταν σε φόντο της πλοκής και των όσων ζούσαν τα μέλη της αγαπημένης αυτής παρέας, μιας παρέας νέων παιδιών με ανησυχίες και αγωνίες για το αύριο, αποτελούσαν μία έμμεση διαφήμιση για την πόλη.

Η οπτική γωνία που τα παρουσίαζε ο σκηνοθέτης της σειράς, ο Πατρινός Λάμπης Ζαρουτιάδης, δείχνει την αγάπη που είχε και ο ίδιος για την πόλη αυτή στην οποία μεγάλωσε, βγάζοντας μέσα από τις εικόνες και τις λήψεις, ένα χρώμα αθωότητας και το άρωμα μιας νιότης, αντικατοπτρίζοντας προφανώς και τον τρόπο που είχε ζήσει και που έβλεπε και αυτός όλες αυτές τις "γωνίες" και τα μέρη της αχαϊκής πρωτεύουσας, 

Η θέα από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου προς τον Πατραϊκό, οι λήψεις στα νεοκλασικά που χαρακτηρίζουν την αρχιτεκτονική της πόλης, οι στοές της Γερμανού, τα μπαράκια της, το πλάνα από το Κάστρο, το Καρναβάλι και η Νυχτερινή Ποδαράτη, ο Σταυριανός, τα Ψηλαλωνια και η Τριών Ναυάρχων και τόσα ακόμα μέρη της Πάτρας όπου έγιναν τα γυρίσματα της σειράς, όλα αυτά μαζί, κρύβουν ίσως έναν άνθρωπο που αν μη τι άλλο είχε ζήσει και είχε γνωρίσει από κοντά τις ομορφιές της αχαϊκής πρωτεύουσας. 


Για αυτό και τις παρουσίασε έτσι. Ο έμπειρος πλέον σκηνοθέτης που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα σκηνοθετικά, στο πλευρό της σεναριογράφου Μιρέλας Παπαοικονόμου που είχε κάνει ήδη τηλεοπτική επιτυχία με την "Αναστασία", είχε δηλώσει για τα γυρίσματα τότε. "Στην αρχή αρκετοί από τους Πατρινούς θυμάμαι ότι με έβριζαν γιατί κλείναμε τους δρόμους για τα γυρίσματα. Στη συνέχεια όμως το αποτέλεσμα τους άρεσε και είχαν εντυπωσιαστεί από το πώς έβλεπαν την πόλη τους μέσα από την τηλεόραση". 

Και έτσι είναι. Το "Λόγω Τιμής" ήρθε για να αναδείξει την κινηματογραφικότητα της Πάτρας, προβάλλοντας μια πόλη που μπορεί να υπάρχει κάπου, σε έναν αόριστο χρόνο, χωρίς ο χρόνος να της αφήνει σημάδια, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα κάποια στοιχεία που αποτελούν χαρακτηριστικά της  ταυτότητα της.  Ίσως για αυτό και η Πάτρα στο "Λόγω Τιμής" δείχνει να είναι μία πόλη κλασική. Ίσως για αυτό και το "Λόγω Τιμής" (o α κύκλος) παραμένει μία διαχρονική σειρά. Όσα χρόνια και αν περάσουν. 

Δείτε δεκάδες βίντεο από την σειρά και τα μέρη της Πάτρας που προβάλλονται μέσα από το κανάλι patrin0s. 


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep03: Σταυριανός, Κάστρο Ρίου, Αρσάκειο, Γεροκωστοπούλου


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep08: Καρναβάλι, διάφορα πλάνα, Cafe Antico


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep21: Παντάνασσα, Γεροκωστοπούλου


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep30 και 31: Ελληνικό, Πλ. Όλγας, Καρναβάλι ΦΙΝΑΛΕ


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep29: Τέρμα Αγίου Νικολάου


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep25 και 26: Achaia Clauss


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep24: Ψάρεμα στον κυματοθραύστη, Mediterranean Sky


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep20: Αλάμπρα, Μώλος, Abya Yala, Εθνική Οδός, Λιμάνι


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep07: Cafe Antico, Καρναβάλι


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep05: Γεροκωστοπούλου


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep15: Άγνωστο μπαρ, άγνωστο μαγειρείο


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep02: Ταμ Τουμ


ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ / Οι σκηνές στην Πάτρα - Ep01: Αρσάκειο, Σταυριανός, Abya Yala