Μετά την πλατεία Όλγας και τις δύο αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν στην περιοχή τις περασμένες ημέρες, η Αστυνομία έκανε εξόρμηση στη πλατεία Ελευθερίας και στην περιοχή των Προσφυγικών. 

Πρόκειται για μια ακόμα περιοχή της Πάτρας που είναι κοινό μυστικό ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, σε συγκεκριμένα στέκια της πλατείας και γενικότερα της συνοικίας, αλλά και από άτομα που είναι γνωστά στην Αστυνομία. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ελέγχους στην πλατεία και στα στενά της συνοικίας. Είναι η τρίτη παρόμοια επιχείρηση που γίνεται από την Αστυνομία, έχοντας σκοπό της να αποδείξει ότι δεν θα δείξει ανοχή στην παραβατικότητα, αλλά και σε πράξεις που σχετίζονται με αυτή. 

Στα Προσφυγικά, πάντως, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής που είχαν καιρό να δουν Αστυνομία, αντιμετώπισαν την παρουσία των αστυνομικών ως μία ευχάριστη έκπληξη, έχοντας ζητήσει εδώ και καιρό από το κράτος, τον δήμο και γενικότερα την πολιτεία να βοηθήσουν ώστε η συνοικία της να ξεφύγει από την υποβάθμιση και να επιστρέψει στην κανονικότητα.