Ανάστατη είναι η περιοχή της Μεταμόρφωσης Σωτήρος, κοντά στο ΒΙΟΠΑ, από τις συνεχείς διαρρήξεις και κλοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει οι δράστες έχουν ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι Ρομά. Όπως έχει γραφτεί σε ομάδες των social media στο facebook, μια οικογένεια που ζει σε σπίτι της περιοχής, έζησε τον τρόμο το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν αντιλήφτηκε ότι εντός της οικίας της - συγκεκριμένα στην κρεβατοκάμαρα - είχε μπει ένα άγνωστο άτομο. 

Η οικογένεια έχει τρία ανήλικα παιδιά. Ο δράστης που κατά πάσα πιθανότητα ήταν Ρομά, πήδηξε από το μπαλκόνι για να μην τον πιάσουν και στη συνέχεια έγινε καπνός. Σύμφωνα με τα όσα τόνισαν στην οικογένεια γείτονες, πέρα από τον έναν δράστη που αντίκρισαν, στο σπίτι είχαν μπει και άλλα δύο άτομα που διέφυγαν πεζοί με κατεύθυνση προς τον Γλαύκο. 

Η οικογένεια ειδοποίησε την Αστυνομία, προχώρησε σε μήνυση κατά αγνώστων, ωστόσο ζει πλέον με το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και σε άλλες κοντινές περιοχές.

Από τη συνοικία Μακρυγιάννη έως και το Ψαροφάι, στην πλατεία Παπανδρέου. Οι κάτοικοι ζητούν ακόμα πιο αυξημένες περιπολίες και παρεμβάσεις από την πολιτεία για να σταματήσει αυτό το κακό.