Το «λεωφορείο» της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» ζέστανε τις μηχανές του για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς την Κυριακή 22 Σεπτέμβρη 2019 με την ολομέλεια που πραγματοποίησε. Κεντρικός στόχος η πρόληψη και η διεκδίκηση μιας ποιότητας στη ζωή μας. Η φιλοδοξία του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής να ανανεωθεί το όραμα της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και για αυτή τη χρονιά, να εμπνευστούν τα μέλη από αυτό και να χαραχτεί η πορεία του ‘λεωφορείου’ που θα φέρει την ΠΡΟΤΑΣΗ μέσω των ομάδων της πιο κοντά στον σκοπό, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό. Οι προβληματισμοί για την φετινή χρονιά, μετά τις αξιολογήσεις του Ιούνη, κατέλαβαν ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης για την συνέχεια της λειτουργίας των ομάδων και του Φορέα.

Παράλληλα απασχόλησε τα μέλη η δύσκολη οικονομική κατάσταση του φορέα σε αυτή τη φάση που αναμένονται αποτελέσματα από τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη χρονιά και ετοιμάζεται ένα πλάνο δράσης που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινότητας με τους υπάρχοντες πόρους. Φέτος είναι και χρονιά εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ και έγινε έναρξη συζητήσεων και γι’ αυτό.

Η ολομέλεια έκλεισε με μία συμβολική διεργασία και την διαπίστωση ότι το ‘λεωφορείο’ της ΠΡΟΤΑΣΗΣ έχει πολυμορφικό αμάξωμα για να μπορεί να μεγαλώνει ή να μικραίνει και να ελίσσεται ανάλογα, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών που τους συγκινεί η πρόληψη. Ωστόσο η μηχανή του είναι γεροφτιαγμένη με εξαρτήματα που δεν βρίσκεις εύκολα πια αλλά είναι μεγάλης δύναμης και ισχύος για να αντέχει στους κραδασμούς των δύσκολων δρόμων που διατρέχει 31 χρόνια.