Όλα έτοιμα για τα Χρυσά Γάντια X 2O19, τη μεγάλη γιορτή της πυγμαχίας που διοργανώνει η ΠΥΓΜΗ, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι. 

Πρόκειται για ένα πυγμαχικό event που έχει γίνει θεσμός για τα αθλητικά δρώμενα της Πάτρας και όχι μόνο, στο οποίο κάθε χρόνο παίρνουν μέρος σωματεία από όλα τα μέρη της επικράτειας, φέρνοντας στην αχαϊκή πρωτεύουσα τους καλύτερους πυγμάχους της. 

Φέτος στους επίσημους αγώνες της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν 14 σωματεία συνολικά, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο Σπάρτακος Βέροιας, η Ήρα Νίκαιας, ο Διαγόρας Κορυδαλλού, ο Τίγρης Ιωαννίνων, ο Οδυσσεύς Αθηνών, η Παναχαϊκή, η Άμυνα Πατρών, ο Μίλωνας Πατρών, ο Μαχητικός Πατρών, η ΕΑΠ και η ΠΥΓΜΗ. 

Το μενού του προγράμματος των επίσημων αγώνων περιλαμβάνει 23 παιχνίδια που αρχίζουν το απόγευμα στις 18:00. Το πρωί της ίδιας ημέρας (11:00) θα πραγματοποιηθούν σπάρινγκ με τη συμμετοχή 60 αθλητών και πλέον, ενώ νωρίτερα στις 10:00 θα γίνει η ζύγιση των πυγμάχων που θα λάβουν μέρος. 

Το θέαμα στη διοργάνωση αναμένεται να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ο κόσμος της Πάτρας που έχει αποδείξει ότι αγαπάει τη πυγμαχία πρόκειται να δώσει δυναμική παρουσία στις κερκίδες του κλειστού. Το σύνολο των αθλητών που πρόκειται να πάρει μέρος θα φτάσει τους 465 πυγμάχους, ανάμεσά τους οι κορυφαίοι των κατηγοριών. 

Ονόματα όπως οι Καρφίτσας, Σταυρόπουλος, Μιχαλοπούλου, Ανατολάκης, Γιαννακοπούλου, Αθανασίου, Μιχαλόπουλος και πολλοί ακόμα, ανεβαίνουν στο ρινγκ με στόχο να ανεβάσουν τους ρυθμούς τους εν όψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων τους στα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. 

Διαιτητές θα είναι οι Καούρης, Αεράκης, Δαραμούσκας, Μάρκογλου, Καούρης και αλητάρχης ο Δημήτρης Γασπαρινάτος. Το παρών θα δώσει στους αγώνες ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Τσεβρενώδης, αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΟΠ.