Αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί και να μην αλλάξει στάση στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος Πείρου - Παραπείρου εμφανίζεται η δημοτική αρχή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της δημοτικής αρχής, γνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υποστούν πιέσεις από τους υπόλοιπους φορείς, έχουν συζητήσει για το θέμα και η στάση τους είναι κάθετη.

Το νερό από το φράγμα του Πείρου θα έρθει στην Πάτρα, μόνο δωρεάν, με τη δημοτική αρχή να μην έχει σκοπό να συμμετάσχει σε καμία μορφή διαδημοτικού φορέα για την διαχείριση του έργου. 

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, η Πάτρα στην υπόθεση του φράγματος Πείρου έχει το... μαχαίρι και το καρπούζι από τη στιγμή που δεν αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την ύδρευση και το νερό.

Είναι μία πόλη που έχει την δική της επιχείρηση (ΔΕΥΑΠ), τις δικές της γεωτρήσεις και μπορεί να παίρνει δωρεάν για αρκετά χρόνια ακόμα νερό από τον Γλαύκο. 

Δεν αντιμετωπίζει θέμα για την ύδρευσή της και δεν καίγεται έτσι για το έργο της διαχείρισης του φράγματος, όπως ο δήμος της Δυτικής Αχαΐας και ο Δήμος Ερυμάνθου που ζητούν άμεσα τη λειτουργία του έργου για υδρευτική, αλλά και αρδευτική χρήση.

Κατά συνέπεια με βάση τις αποφάσεις που έχει πάρει η δημοτική αρχή δεν θα δεχθεί επ' ουδενί την οποιαδήποτε αύξηση του κόστους του νερού για τους δημότες της, όπως απαιτεί ο καταρτισμός και ο σχεδιασμός για την λειτουργία του έργου. Το έργο από τεχνικής πλευράς είναι έτοιμο να λειτουργήσει. 

Με βάση λοιπόν την κάθετη στάση του δήμου της Πάτρας, την ανάγκη για νερό των άλλων δύο (κυρίως της Δυτικής Αχαΐας) και τη θέση της Περιφέρειας που έχει θέσει τη λειτουργία του έργου και του φορέα μέσα στις προτεραιότητες της νέα περιφερειακής αρχής, έρχεται μετωπική το επόμενο διάστημα για το ζήτημα.