Σοκ προκαλεί η εικόνα με γερουσιαστή στην Αϊτή που βγάζει όπλο και πυροβολεί κατά διαδηλωτών, με σκοπό να τους απομακρύνει.

Ο Ζαν Μαρί Ραλ Φετιέρ, προσπαθούσε να φτάσει στο κοινοβούλιο όπου χιλιάδες κόσμου διαδήλωνε, απαγορεύοντας του την είσοδο. Ο Φετιέρ έβγαλε όπλο και άρχισε να πυροβολεί αρχικά στον αέρα, αλλά στη συνέχεια μία από τις σφαίρες του τραυμάτισε έναν φωτογράφο του Associated Press. Ο γερουσιαστής είπε πως ήταν σε άμυνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αμύνθηκα. Η νόμιμη άμυνα είναι ιερό δικαίωμα». Ο φωτογράφος ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά από την σφαίρα στο πόδι και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, με έναν συνάδελφό του από το Γαλλικό πρακτορείο να λέει πως ήταν σοκαρισμένος από το περιστατικό.

Οι διαδηλώσεις στην Αϊτή γίνονται καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας, Φριτζ-Ουίλιαμ Μισέλ επρόκειτο να παρουσιάσει το πολιτικό πρόγραμμά του, κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση. Η συνεδρίαση ωστόσο αναβλήθηκε μετά από τις διαδηλώσεις και το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.