Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο δήμος για τη συγκρότηση και τη δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρείου, δίνοντας μία σημαντική ανάσα στο θέμα που αντιμετωπίζει η πόλη με τα αδέσποτα και κάνοντας ένα από τα αιτήματα των φιλόζωων πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του δήμου έχουν βρει ακόμα και το κτίριο που θα στεγάσει το δημοτικό κτηνιατρείο. Βρίσκεται στο Δρέπανο και ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες για την συγκρότησή του. 

Το δημοτικό κτηνιατρείο που έρχεται για να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες της πόλης θα έχει το δικό του κτηνίατρο, με αποκλειστική απασχόληση τη συγκεκριμένη δομή, ενώ τα στελέχη του δήμου βρίσκονται στην αναζήτηση εθελοντών που θα εργαστούν για να βοηθήσουν στη λειτουργία της δομής. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αρκετούς φιλόζωους για να βοηθήσουν, ενώ έχει γίνει παραγγελία ειδικού μηχανήματος από τον δήμο που θα μαζεύει τα αδέσποτα, κάνοντας περιπολίες στους δρόμους και στις γειτονιές της Πάτρας.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τη δομή για να ειδοποιούν τα στελέχη της για τυχόν τραυματισμένα ζώα ή άλλες περιπτώσεις αδέσποτων που χρειάζονται φροντίδα. Στόχος, άλλωστε, είναι να περάσει σταδιακά από τη δομή, το μεγαλύτερο μέρος των αδέσποτων έτσι ώστε να προχωρήσουν σε διαδικασία στειρώσεων και εμβολιασμών. 

Με βάση το σχέδιο που έχει καταρτιστεί από τον δήμο το δημοτικό κτηνιατρείο που πρόκειται να λειτουργήσει στο Δρέπανο θα είναι έτοιμο στα τέλη του Νοεμβρίου. Σκοπός της δημοτικής αρχής μετά από τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής είναι να αξιοποιηθούν οι πόροι από το πρόγραμμα Φιλόδημος και να εκδοθεί η απαιτούμενη άδεια για τη λειτουργία ενός δημοτικού καταφυγίου, με τον δήμο να βρίσκεται στην αναζήτηση ενός τέτοιου χώρου.