Εντείνονται οι πιέσεις από τη Δημοτική Αρχή και τους τοπικούς φορείς του Δήμου Ερυμάνθου, προκειμένου να αποτραπεί η οριστική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια.

Μετά τις επαφές με τον Περιφερειακό Διευθυντή της Τράπεζας και τους βουλευτές του Ν. Αχαΐας, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Πάτρα για το 7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό, εκτός από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου συμμετείχαν ακόμη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Κουραχάνης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Διαμ. Κανελλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παρασκευόπουλος και οι βοηθοί Δημάρχου, Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Κώστας Τσάμης.

Ο κ. Μπαρής ενημερώνοντας τον Υπουργό, επεσήμανε ότι το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Δήμο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους όχι μόνο του Ερυμάνθου, αλλά και γειτονικών περιοχών του Ν. Ηλείας θα επιφέρει κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό σε μία κρίσιμη περίοδο, που έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου ανέφερε πως θα υπάρξουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, καθώς η έλλειψη τραπεζικού καταστήματος θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα σε οποιαδήποτε επιχειρούμενη επένδυση στον επιχειρηματικό, βιομηχανικό και μεταποιητικό τομέα.

Από την πλευρά του, ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής και ανέλαβε τη δέσμευση να το υποστηρίξει με άμεση παρέμβασή του τόσο στην κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, όσο και με δημόσια τοποθέτησή του.

Να σημειωθεί πως στην τοπική κοινωνία επικρατεί αναβρασμός και ήδη υπάρχει σχεδιασμός για την εντατικοποίηση των παρεμβατικών δράσεων προς την κεντρική διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα λειτουργίας του υποκαταστήματος με προτεραιότητα στον άνθρωπο και την εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι στους αριθμούς…