Μια απίστευτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες στην Ιταλία, όταν ένας 34χρονος που είχε βγει για κυνήγι με τον πατέρα του άνοιξε πυρ και τον σκότωσε περνώντας τον για αγριογούρουνο.

Ο 34χρονος είχε πάει με τον 55χρονο πατέρα του, Μαρτίνο Γκαουντιόζο, σε θαμνώδη περιοχή εντός εθνικού δρυμού, όπου απαγορεύεται το κυνήγι, κοντά στην πόλη Ποστιλιόνε της επαρχίας Σαλέρνο στη νότια Ιταλία, όταν είδε μια σκιά μέσα στα φυλλώματα, άκουσε θορύβους και νομίζοντας ότι πρόκειται για κάποιο αγριογούρουνο πυροβόλησε χτυπώντας θανάσιμα τον πατέρα του στην κοιλιακή χώρα. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί σήμανε συναγερμό και προσπάθησε να τον κρατήσει στη ζωή, αλλά δυστυχώς οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν τον 55χρονο.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 34χρονο και του απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ενώ κατέσχεσε το όπλο του κι εκείνο του θύματος. Η Ιταλία έγινε «Άγρια Δύση» κατήγγειλε η πρόεδρος της Ιταλικής Λέγκας για την Προστασία των Ζώων και του Περιβάλλοντος, Μικέλα Βιτόρια Μπραμπίλα, κάνοντας λόγο για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη χώρα. Τον περασμένο Οκτώβριο ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας είχε ζητήσει να απαγορευθεί το κυνήγι τις Κυριακές μετά το θάνατο ενός 18χρονου από πυρά κυνηγετικού όπλου κοντά στην ιταλο-γαλλική μεθόριο, ενώ δύο άλλοι άνδρες σκοτώθηκαν υπό παρόμοιες συνθήκες μερικές μέρες αργότερα.