Τη μασκότ του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης παρουσίασε ο δήμαρχος της Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος. 

Πρόκειται για τον "Λαμπ- οίκο" που θα είναι ο νέος αρχηγός της προσπάθειας για μία καθαρή πόλη. Ο δήμαρχος του Αιγίου τόνισε ότι ο δήμος του είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ριζικές παρεμβάσεις για το θέμα της καθαρής πόλης, τονίζοντας ότι "το πρόβλημα δεν είναι τα σκουπίδια, αλλά κυρίως η νοοτροπία που διέπει όλους μας". 

Επίσης, επεσήμανε πως μόνο με τη συνεργασία των δημοτών θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Αιγιάλειας, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα βελτιώσει τον Κανονισμό Καθαριότητας, ώστε μέσα από την ενεργοποίηση των απαραίτητων μηχανισμών να τον εφαρμόσει πλήρως και έτσι να ανταμείβονται οι συνεπείς δημότες, αλλά και να αναλαμβάνουν την όποια ευθύνη και όσοι εξακολουθούν να ρυπαίνουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η δημοτική Αρχή θα τοποθετηθούν βρύσες σε κεντρικά σημεία της πόλης για να μειωθεί η χρήση των πλαστικών μπουκαλιών, θα διοργανωθεί ένα δίκτυο εθελοντών, θα επεκταθεί το σύστημα «Ραντεβού» και σε άλλες κοινότητες, θα δημιουργηθούν «Πράσινες Γωνιές» με κάδους αποκλειστικά για χαρτί, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο, θα διανεμηθούν φυλλάδια και θα λειτουργήσει πενταψήφιος αριθμός για την παραλαβή κλαδοδεμάτων και αδρανών υλικών από νοικοκυριά.