Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη, αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της Πάτρας κρούουν οι συλλογικότητες και φορείς που πραγματοποιούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Γεωργίου κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν 16 συνολικά συλλογικότητες και φορείς. Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες τα μηνύματα που έρχονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι άκρως ανησυχητικά και χρειάζονται να παρθούν μέτρα για τη κλιματική αλλαγή.  

Σύμφωνα με όσα είπε, στην εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» το μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Γιώργος Βασιλακόπουλος, στα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2030 αναμένεται να εξαφανιστούν 30-50 μέτρα ακτής από τις παραλιακές περιοχές της πόλης, όπως τα Βραχνέικα, Μονοδένδρι, Ροΐτικα και Ρίο.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύει και η οικιστική ζώνη στις παράκτιες περιοχές, λόγω της διάβρωσης των ακτών. Άκρως ανησυχητικά είναι και τα προβλεπόμενα από τους επιστήμονες για την αύξηση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βασιλακόπουλος, αν καταφέρουμε να συγκρατήσουμε στον +1,5 βαθμό την αύξηση της θερμοκρασίας και δεν ανέβει περαιτέρω, αναμένεται αύξηση των πυρκαγιών κατά 40% στην περιοχή.

Συλλογικότητες και φορείς της πόλης, ενώνουν τις φωνές στην παγκόσμια μαζική κινητοποίηση και καλούν όλους τους Πατρινούς στην πλατεία Γεωργίου την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη στις 7.00 το απόγευμα, για να σταλεί και από την Πάτρα το μήνυμα να παρθούν ριζικά μέτρα τώρα. Όποιος θέλει μπορεί να φορέσει ένα πράσινο μπλουζάκι και να φτιάξει μία αφίσα με το δικό του μήνυμα.