Ήταν σίγουρα μία από τις τρεις - τέσσερις παραστάσεις που αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς του φετινού καλοκαιριού θεατρικά στην Ελλάδα.

Οι θεατές έζησαν τον πόνο του Προμηθέα, την αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το αύριο, γεννήθηκαν και πάλι μέσα τους υπαρξιακά ερωτήματα και στο τέλος έκλαψαν, συγκινήθηκαν και χειροκρότησαν με θέρμη τους συντελεστές αυτής της παραγωγής, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο.

Ο "μικρός" Προμηθέας (λόγω της σωματοδομής της Κάθριν Χάντερ της πρωταγωνίστριας της παράστασης) του Σταύρου Τσακίρη και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έγινε ένας "γίγαντας" που αγκαλιάστηκε από χιλιάδες θεατές, ίσως γιατί βρήκαν σε αυτόν τον κάπως παράταιρο ήρωα που ξέφυγε από την κλασική γραμμή, την φλόγα που υπάρχει μέσα τους. Τον δικό τους κρυμμένο ήρωα. 

Για όσους όμως έζησαν από κοντά την παράσταση αυτή, όσοι συμμετείχαν και ταξίδευαν από πόλη σε πόλη στην περιοδεία που ξεκίνησε από τις αρχές Αυγούστου και ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες, ήταν σίγουρα μια εμπειρία ζωής. Ακόμα και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Σταύρο Τσακίρη, τον σκηνοθέτη και αρχιτέκτονα αυτής της παράστασης. 

Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσα χρόνια θέατρο, έχοντας σκηνοθετήσει παραστάσεις που έχουν μείνει στη μνήμη του κοινού, θα έχει να λέει από εδώ και στο εξής για αυτά που έζησε το φετινό καλοκαίρι με τον Προμηθέα Δεσμώτη στον απόηχο της περιοδείας που ολοκληρώθηκε.

"Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι προσωπικά αυτά που έζησα με τον Προμηθέα Δεσμώτη, δεν τα έχω ξαναζήσει μετά από τόσα χρόνια θέατρο. Τέτοια αγάπη, τέτοια αποδοχή, τέτοιο χειροκρότημα. Θέατρα γεμάτα από κόσμο να μας χειροκροτούν ασταμάτητα για ώρα μετά το τέλος της παράστασης. Εικόνες που πραγματικά δεν έχω ξαναδεί στο θέατρο" τονίζει ο ο κ. Τσακίρης μιλώντας στο patrasevents.gr.


Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η αποδοχή αυτή ήταν καθολική από πλευράς κοινού, αφού σε όλες τις πόλεις που πέρασε η φετινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, από τους 21 σταθμούς που συμπεριέλαβε αυτή τη περιοδεία, το τέλος ήταν πάντα το ίδιο.

Ένα θέατρο όρθιο γεμάτο από κόσμο να χειροκροτεί ηθοποιούς, συντελεστές και σκηνοθέτη. "Θεωρώ ότι ο Προμηθέας έβγαλε προς τα έξω μία αρκετά θετική εικόνα για την Πάτρα. Η Πάτρα από την πλευρά της έδειξε ότι η παράσταση αυτή ήταν και μία δική της υπόθεση".

Πέρα από το θεατρικό κομμάτι εμπορικά ο Προμηθέας τα πήγε περίφημα. Όπου και να εμφανιζόταν τα θέατρα ήταν γεμάτα από κόσμο. Εισπρακτικά οι παραστάσεις ήταν sold out και σίγουρα πρόκειται για μία από τις πιο εμπορικά επιτυχημένες παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια η πιο επιτυχημένη από πλευράς εισιτηρίων.

Ο απόηχος της παράστασης αυτής, τώρα που ολοκληρώθηκε η περιοδεία και βαδίζουμε προς την χειμερινή θεατρική σεζόν, τι συναισθήματα αφήνει στον δημιουργό της; "Μια απεριόριστη ηρεμία και γαλήνη" μας απαντά ο κ. Τσακίρης.  "Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν σε αυτή την παράσταση, όλους τους συντελεστές της. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου". 

Όσο για κάποιες κριτικές που γράφτηκαν για τον Προμηθέα από αθηναϊκές εφημερίδες, ο Σταύρος Τσακίρης, δεν θέλει να σχολιάσει. "Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτό που φάνηκε ήταν ότι ο στόχος τους ήταν άλλος" τονίζει. Και ο νοών νοείτω...