Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Αχαΐας για την απεργία της Τρίτης επισημαίνει σε ανακοίνωση του:

"Οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Πατώντας πάνω στα αποκαΐδια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση συνεχίζει να ψηφίζει νόμους που εξυπηρετούν την Καπιταλιστική ανάπτυξη και τους διακαής πόθους της εργοδοσίας. Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, το γνωστό δόγμα ''νόμος και τάξη'', οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, η μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ, η αδρανοποίηση του ΣΕΠΕ ήταν μόνο η αρχή. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την επίθεση στην εργατική τάξη με το νομοσχέδιο που θα επεκτείνει την κρατική και εργοδοτική παρέμβαση μέσα στα Συνδικάτα. Με αστεία επιχειρήματα περί δημοκρατίας, επιχειρούν να βάλουν χέρι στα Συνδικάτα και στη λειτουργία τους εξυπηρετώντας τα ''θέλω'' της εργοδοσίας. Θέλουν ηλεκτρονικό μητρώο για τα σωματεία ,καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, κυρίως για την προκήρυξη της απεργίας, βάζοντας ένα ακόμα εμπόδιο στις αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζομένων.

Η ουσία είναι ότι με το νέο νόμο θέλουν να χτυπήσουν την ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων. Θέλουν να μας φακελώσουν ακόμα περισσότερο,να παρεμβαίνουν, να στρώσουν το έδαφος για περαιτέρω διείσδυση της εργοδοσίας και του κράτους μέσα στα Συνδικάτα.

Μας θέλουν αποκομμένους, μόνους, χωρίς την ενεργή συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες. Να αποφασίζουν άλλοι για εμάς για ζητήματα που μας αφορούν, μακρυά από την οργάνωση της πάλης για τα δικά μας συμφέροντα και τις δικές μας ανάγκες. Αυτή τη διάτρητη διαδικασία, κάτω από το βλέμμα και την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τη βαφτίζουν δημοκρατική διαδικασία με ηλεκτρονικό τροπο.

Το προηγούμενο διάστημα το Συνδικάτο μας έδωσε μια σειρά από μάχες με την εργοδοσία μέσα στους χώρους δουλειάς, αλλά και με τα στηρίγματα της μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου, θα δώσουμε και αυτή τη μάχη για την προάσπιση της λειτουργίας του Συνδικάτου και την οργανωτική του αυτοτέλεια.

Απέναντι στα σχέδια εργοδοτών, κυβέρνησης και εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού απαντάμε με το δικό μας σχέδιο. Το Συνδικάτο μας με απόφαση του Δ.Σ. που συνεδρίασε στις 9/9/2019 πήρε απόφαση για Απεργία την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου. Απέναντι στα ''θέλω'' της εργοδοσίας εμείς προτάσσουμε τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Όλοι στην Απεργιακή Συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας."