Το μέτρο των έξυπνων στάσεων του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας ήρθε στην καθημερινότητά μας με αρκετές προσδοκίες για να διευκολύνει το επιβατικό κοινό της πόλης που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Αρχικά το μέτρο είχε πράγματι ανταποκριθεί στους στόχους του και είχε βοηθήσει το επιβατικό κοινό της Πάτρας, ενημερώνοντάς το για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των λεωφορείων. 

Πλέον οι περισσότεροι από τους ηλεκτρονικούς πίνακες που υπάρχουν, έχουν παύσει να λειτουργούν. Οι πίνακες παραμένουν σβηστοί, είτε έρχονται λεωφορεία, είτε όχι και έτσι δεν υπάρχει η αντίστοιχη ενημέρωση για το επιβατικό κοινό.

Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες στάσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας. Αλήθεια τι έχει συμβεί; Το γεγονός το έχουν παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα αρκετοί Πατρινοί που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τα λεωφορεία και έχουν εκφράσει την απορία τους. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το όλο πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει από το 2015, "έτρεχε" ο Δήμος μετά το κλείσιμο της ΑΔΕΠ, πληρώνοντας τους λογαριασμούς. Έχει σταματήσει λοιπόν να πληρώνει ο Δήμος; Και αν όχι τι άλλο μπορεί να έχει συμβεί; Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να δώσουν τις αντίστοιχες απαντήσεις. 

Γιατί δεν νοείται τη στιγμή που η Πάτρα θα πρέπει να προχωρήσει το πρόγραμμα για την "Έξυπνη πόλη" το οποίο έχει εκπονηθεί και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ και αφορά τόσο το κυκλοφοριακό, όσο και το συγκοινωνιακό, να μην έχει έξυπνες στάσεις για τα λεωφορεία της και το επιβατικό της κοινό.