Ο Απόλλων Πατρών στο πρωτάθλημα της Α2 θα είναι μία ομάδα γεμάτη από νιάτα και ενθουσιασμό, έχοντας ένα ρόστερ αρκετά μικρό σε ηλικία. 

Από τους νεαρούς παίκτες που συνθέτουν το έμψυχο δυναμικό της Πατρινής ομάδας είναι και ο Φώτης Παπαφωτίου. Ο μικρός, έχοντας γαλουχηθεί στην Απολλωνιάδα προωθήθηκε φέτος στην ανδρική ομάδα για να πάρει εμπειρίες, με τον ίδιο να μην κρύβει τον ενθουσιασμό του. 

Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον 18χρονο παίκτη αφού θα είναι μέλος μιας ομάδας που έχει πίσω της μεγάλη ιστορία την Πάτρα. Ο ίδιος βλέπει αυτή την ευκαιρία να αγωνιστεί μαζί με την ανδρική ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπως αυτό της Α2, σαν μία πρόκληση για την καριέρα του. 

Πέρα όμως από τον Απόλλωνα ο νεαρός θα αγωνίζεται και με την ομάδα της Απολλωνιάδας που κατεβαίνει στο πρωτάθλημα της Α1 στην ΕΣΚΑ- Η, έχοντας εκεί έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και θέλοντας να βελτιώσει τις αδυναμίες του και να ψηθεί ακόμα περισσότερο στα δύσκολα παιχνίδι.

Ο νεαρός θεωρείται ένα από τα ταλέντα που έχει βγάλει το τελευταίο διάστημα το Πατρινό μπάσκετ και έχει τις δυνατότητες για να φτάσει αρκετά ψηλά, εφόσον δουλέψει, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις των ειδικών και των προπονητών του. 

Πέρα από το μπάσκετ βλέψεις έχει και στις σπουδές του, αφού πέρυσι κατάφερε μέσα από τις πανελλήνιες εξετάσεις να περάσει στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, πετυχαίνοντας έτσι τον στόχο του και καλούμενος πλέον να συνδυάσει τις σπουδές με τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις απαιτήσεις μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι ο Απόλλων Πατρών.