Η διατροφή επηρεάζει κάθε λειτουργία του οργανισμού σας. Οι πέντε παρακάτω τροφές έχουν την ιδιότητα να προστατεύουν την όρασή σας.

Σολομός. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει ψάρια (άρα εξαιρετική πηγή Ω3) μειώνει το ρίσκο της εκφύλισης ωχράς κηλίδας, μία κατάσταση που οδηγεί σε θολή όραση. Αυστραλιανοί ερευνητές βρήκαν ότι όσοι καταναλώνουν μία μερίδα ψαριών την εβδομάδα, προστατεύονται περισσότερο από εκείνους που τρώνε μία φορά το μήνα. Τα ψάρια του γλυκού νερού, όπως ο σολομός και ο τόνος, διατηρούν την υγρασία των ματιών και τα κάνουν υγιή. Πιο συγκεκριμένα, τα Ω3 λιπαρά παρέχουν δομική υποστήριξη στις κυτταρικές μεμβράνες των ματιών.
Αβοκάντο. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και ελαττώνει το επιβλαβές φως που περνάει στο μάτι, άρα μειώνει και τον κίνδυνο για καταρράκτη. Το αβοκάντο είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη C, που έχει σχετιστεί την προστασία και την υγεία των ματιών εφόσον μας προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV.

Αυγά. Αποτελούν άριστη πηγή βιταμίνης Α και την χρειαζόμαστε γιατί μειώνει την οφθαλμική ξηρότητα. Ο κρόκος περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα μάτια ενάντια στη βλαβερή υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Επιπλέον, μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Περντού ανακάλυψε ότι το σώμα μπορεί να λάβει περισσότερα καροτενοειδή από τα ωμά λαχανικά όταν αυτά συνδυάζονται με μαγειρεμένα αυγά.

Καρότα. Περιλαμβάνουν βιταμίνη Α αλλά και Β καροτίνη που τους χαρίζει και αυτό το έντονο πορτοκαλί χρώμα και διατηρεί την όραση σε υψηλά επίπεδα. Η έλλειψη της βιταμίνης Α μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία και ευτυχώς την βρίσκουμε και στο γάλα, το τυρί, τον κρόκο, το συκώτι και τη γλυκοπατάτα.

Πράσινο τσάι. Παρέχει αναρίθμητα οφέλη, μεταξύ αυτών και η προστασία των ματιών. Σε διάφορες έρευνες που έχουν γίνει, έχει αποδειχθεί ότι το πράσινο τσάι αυξάνει την κυτταρική δραστηριότητα και προστατεύει από τις ακτινοβολίες UV.