Αν υπάρχει ένα "βασίλειο" της υπαίθριας πορνείας στην Πάτρα, αυτό δεν είναι άλλο από τα απόκρυφα μέρη της πλατείας Γεωργίου, στην "καρδιά" της αχαϊκής πρωτεύουσας. 

Τα μέρη αυτά είναι βασικά δύο: Οι δημόσιες τουαλέτες στο πάνω μέρος της πλατείας και οι τουαλέτες του κτιρίου του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης. Το "ψάρεμα" μεταξύ των ηλικιωμένων παππούδων και των ανήλικων κοριτσιών Ρομά, μπορεί να γίνεται στα παγκάκια της πλατείας ή σε δρόμους γύρω από την καρδιά της Πάτρας, το ραντεβού όμως για τα περαιτέρω δίνεται εκεί.

Οι δημόσιες αυτές τουαλέτες είναι ένα ασφαλές μέρος για το κάθε ζευγάρι να πάει να κάνει τη δουλειά του μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών, με βάση πάντα τη συμφωνία που έχει γίνει. Ένα μεγάλο μέρος των συζητήσεων που βλέπουμε να εκτυλίσσονται στα παγκάκια ή σε άλλα σημεία της πλατείας, καταλήγουν σε αυτές τις τουαλέτες. 

Από πλευράς υγιεινής είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έχει γίνει σοβαρή δουλειά για να βελτιωθεί η κατάσταση τους και η εικόνα τους. Όμως έτσι και αλλιώς οι κακές συνθήκες δεν θα πτοούσαν τους "αναμμένους" γέροντες και τα πονηρά ανήλικα κορίτσια, για να πετύχουν το σκοπό τους. Το deal, ανάλογα πάντα με τις υπηρεσίες, δεν ξεπερνά συνήθως τα 10 με 12 ευρώ. 

Τα κορίτσια γίνονται πόρνες για να πάρουν ένα τέτοιο ποσό, έχοντας προφανώς περάσει από "ειδικά" μαθήματα από τις μεγαλύτερες τους, της ίδιας συνήθως καταγωγής (Ρομά). Στις τουαλέτες οι υπάλληλοι του δήμου είχαν βρει έως και τηλέφωνα που γράφονταν σε τοίχους και καθρέπτες, έτσι ώστε όσοι ενδιαφέρονταν να μην δυσκολευτούν και να ξέρουν πως να έρθουν σε επαφή. 

Παλιότερα το φως της δημοσιότητας είχαν δει έως και φωτογραφίες με νεαρές ανήλικες να "εξυπηρετούν" ηλικιωμένους, πίσω από τις κλειστές πόρτες των W.C. Πλέον, όμως, ακόμα και στις δημόσιες τουαλέτες, οι επαφές γίνονται με προσοχή από τους εμπλεκόμενους.

Παίρνουν άπαντες τα μέτρα τους γιατί ξέρουν ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που όλοι γνωρίζουν και όλη η πόλη έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται και μαζί με αυτή και η Αστυνομία με τους μη ένστολους αστυνομικούς της. Ωστόσο, η υπαίθρια πορνεία δεν έχει πάψει όλα αυτά να εκτυλίσσεται και να διαδραματίζεται στην καρδιά της Πάτρας, μέρα μεσημέρι, πολλές φορές ακόμα και μπροστά στα μάτια μας.