Με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, στο πλαίσιο των επαφών του, κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα.

Η συνάντηση, ήταν η πρώτη των δύο ανδρών και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα και παρουσία συνεργατών και των δύο πλευρών. Χαρακτηριστικός ο ακόλουθος διάλογος:

  • «Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση;»
  • «Να κάνω τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας να χαμογελάσουν. Είναι υπέροχοι άνθρωποι…»

Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής, ο Περιφερειάρχης, έθεσε ως σημαντικότερο την ανεργία, ενώ μίλησε και για άλλα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με κυρίαρχα την έλλειψη υποδομών και επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης των ΗΠΑ επεσήμανε, πως η Πάτρα διαθέτει μεγάλες και ιδιαίτερες αναπτυξιακές δυνατότητες, σε διάφορους τομείς μεταξύ των οποίων ο Τουρισμός. Μάλιστα προς την κατεύθυνση αυτή τονίστηκε η αναγκαιότητα προβολής και εξωστρέφειας της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, την οποία ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε ως το ισχυρότερο brand name, αλλά και στην περιοχή των Καλαβρύτων, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την επανάσταση του 1821 και τις εκδηλώσεις που θα προγραμματιστούν.

Ο κ. Πάιατ εξέφρασε στον κ. Φαρμάκη την πρόθεση να συμβάλλει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της επενδυτικής «ικανότητας» της περιοχής, ενώ στο τέλος της συνάντησης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά δώρα.