Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε ότι φέτος η Κατερίνα Σοφοτάσιου θα πραγματοποιήσει μαθήματα Graham και Release στον "Αιθέρα". Κάθε Τετάρτη Graham 18.30-20.00 ( μετά το μάθημα χορού της @Olga Spiraki 16.30-18.30) κ κάθε Παρασκευή Release στις 18.00-19.30. Παρακάτω ακολουθεί μικρή περιγραφή της κάθε τεχνικής κ της δομής του κάθε μαθήματος."

Τεχνική Release
Η τέχνη του σύγχρονου χορού πηγάζει από τη φυσικότητα της ανθρώπινης κίνησης. Η κίνηση απελευθερώνεται, αποκτά ροή, εναλλαγές έντασης και χαλάρωσης, μετατοπίζεται στο χώρο προς όλες τις κατευθύνσεις. Η τεχνική release, από τις πλέον διαδεδομένες τεχνικές σύγχρονου χορού,εστιάζει στην ελαχιστοποίηση της μυϊκής έντασης και αξιοποιεί την αναπνοή και την ορμή που αποκτά το σώμα για να διευκολύνει την κίνηση. Το σώμα αποδομείται, το κάθε μέλος του μπορεί να κινηθεί χωριστά από το άλλο και η ενέργεια της προηγούμενης κίνησης χρησιμοποιείται για να οδηγήσει στην επόμενη. Με την τεχνική release ο χορευτής μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται σωστά αυτήν την ενέργεια, απελευθερώνεται σταδιακά από τις αναστολές που εμποδίζουν την ελεύθερη ροή της κίνησής του, ανακαλύπτει το προσωπικό του στυλ έκφρασης, αποκτά αρμονία και ρυθμό.Δομή μαθήματος: Ήπιο ζέσταμα στο πάτωμα ή όρθιοι προετοιμάζοντας έτσι το σώμα μας και εισάγοντας το στο χώρο.  Σταδιακά ενεργοποιούμε όλες τις μυϊκές ομάδες και εξερευνούμε τις κινητικές μας δυνατότητες σε διαφορετικά επίπεδα με διαφορετικές,επίσης, ταχύτητες και δυναμικές. Παίζουμε με την αντίσταση και την αιώρηση, την τριβή και το γλίστρημα στο πάτωμα, την ροή και την παύση, την πτώση και την επαναφορά. Χρησιμοποιούμε την οπτικοποίηση προκειμένου να αφυπνίσουμε καινούριες εμπειρίες κίνησης και να μάθουμε να αισθανόμαστε το σώμα μας. Το μάθημα καταλήγει σε μια χορογραφική σύνθεση / αυτοσχεδιασμό,ένωση μικρότερων συνδυασμών που θα έχουμε χτίσει νωρίτερα. Μέσα από τη σύνθεση αυτή δημιουργούμε την προσωπική κινητική μας ιστορία και παράλληλα μελετούμε τη σχέση μας με το χώρο και τους άλλους.Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε τους συγχορευτές μας, να επικοινωνούμε από κοντά κι από μακριά, μαθαίνουμε να συν-κινούμαστε.
Αποθεραπεία και αποσυμπίεση.

Τεχνική Graham
Αναγνωρίζεται ως η πρώτη κωδικοποιημένη τεχνική σύγχρονου χορού.Αναπτύχθηκε από τη Martha Graham στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα με σκοπό να εκφράσει έντονες καταστάσεις και συναισθήματα συνυφασμένα με την ανθρώπινη φύση, όπως το πάθος, η οργή, η έκσταση, ο πόνος.Βασίζεται σε φυσικές κινήσεις του ανθρωπίνου σώματος και στη διαρκή εναλλαγή της σύσφιξης (contraction) και της χαλάρωσης (release) σε απόλυτο συνδυασμό με την εισπνοή και την εκπνοή.Περιλαμβάνει ασκήσεις πατώματος, κέντρου και κίνησης στο χώρο μέσα από τις οποίες οι χορευτές κινούνται δίνοντας οντότητα και στις τρεις διαστάσεις. Με κινήσεις έντονες και κοφτές, με βάθος και εσωτερικότητα ο χορευτής καταφέρνει να δυναμώσει και να πειθαρχήσει το σώμα του και παράλληλα αποκτά ελευθερία έκφρασης μέσα από τη φόρμα και τη δομή της κίνησης σε σχέση με το χώρο και τη μουσική. Η αλτικότητα, η εκρηκτικότητα, η στροφικότητα καθώς επίσης η ροή της ενέργειας και η ελαστικότητα είναι μερικά από τα στοιχεία που αφομοιώνει και εξελίσσει ο χορευτής στη διάρκεια των μαθημάτων.Δομή μαθήματος: Ζέσταμα στο πάτωμα, έλεγχος της αναπνοής και ενδυνάμωση των μυών.  Ξεκινώντας από>το πάτωμα εξερευνούμε τα βασικά στοιχεία της τεχνικής όπως η σύσφιξη και η χαλάρωση και ενεργοποιούμε τα ισχία, την οσφυϊκή μοίρα και εν συνεχεία ολόκληρη τη>σπονδυλική στήλη.  Σταδιακά, συνεχίζουμε όρθιοι όπου η αιώρηση, η ορμή, οι πτώσεις στο πάτωμα, η γρήγορη επαναφορά από αυτό, διαφορετικές δυναμικές και ποιότητες κίνησης εξερευνώνται μέσα από πρωτότυπους συνδυασμούς.
Αποθεραπεία και αποσυμπίεση