Τριάντα ολόκληρα χρόνια παρέμεναν άλυτο μυστήριο στη Νότια Κορέα οι φόνοι δέκα γυναικών, αλλά οι Αρχές πιστεύουν τώρα ότι ανακάλυψαν την ταυτότητα του serial killer, αν και δεν μπορούν να του ασκήσουν δίωξη καθώς οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί!

Στο διάστημα μεταξύ του 1986 και του 1991 1,8 εκατ. αστυνομικοί (!) ενεπλάκησαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που βίαζε και σκότωνε γυναίκες σε αγροτικές περιοχές του Χουασεόνγκ νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας Σεούλ. Στο μικροσκόπιό τους μπήκαν 21.000 άτομα, ενώ συνέκριναν τα δακτυλικά αποτυπώματα άλλων 20.000 χωρίς αποτέλεσμα σε μια υπόθεση που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη με τον τίτλο “Memories of Murder” από τον νοτιοκορεάτη κινηματογραφιστή Μπονγκ Γιον-χο.

Πώς έφθασαν στον εντοπισμό του υπόπτου

Χρησιμοποιώντας, ωστόσο, νέες μεθόδους ιατροδικαστικής έρευνας για τη συλλογή δειγμάτων DNA η αστυνομία της Νότιας Κορέας συνέδεσε με τουλάχιστον τρεις από τους φόνους τον 56χρονο Λι Τσουν-γιάε. Ο Λι εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό και τον φόνο της κουνιάδας του το 1994. Αρνείται κάθε ανάμειξη στους φόνους και επειδή έχουν παρέλθει πάνω από 25 χρόνια δεν μπορεί να του ασκηθεί δίωξη. «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στα θύματα και τους συγγενείς τους που δεν μπορέσαμε να λύσουμε τόσον καιρό αυτή την υπόθεση. Θα κάνουμε το παν για να αποκαλύψουμε την αλήθεια με μια αίσθηση ιστορικής ευθύνης», υποσχέθηκε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα θύματα ήταν έφηβες μέχρι και ηλικίας 70 ετών και ο serial killer τα είχε στραγγαλίσει χρησιμοποιώντας τα καλσόν τους.